Гърците отдавна са доказали, че по отношение на гостоприемството и

...
Гърците отдавна са доказали, че по отношение на гостоприемството и
Коментари Харесай

Никога няма да ги стигнем! Гърците избиха рибата с нова услуга-хит на плажа:

Гърците от дълго време са потвърдили, че във връзка с гостоприемството и търговията в никакъв случай не можем да стъпим и на дребния им пръст! Неслучайно хиляди нашенци избират обичайно почивката на крайбрежията на Егейско море, вместо родното Черноморие. И даже по-високите цени тази година не могат да спрат ентусиазма им.

Една новаторска концепция дава обещание да направи престоя ви на плажа в Гърция по-комфортен и в това време да ви освободи от ваканционни стресове.

Намирането и опазване на шезлонг и чадър става електронно, през уеб страницата на Plazz или едноименното приложение за мобилни телефони, оповестява „ Труд “.

Така че, в случай че не желаете да се разхождате напред-назад по горещия пясък, натоварени с всичките си плажни такъми, вижте това комфортно приложение, основано от двама млади гръцки бизнесмени.

Дигиталната платформа обгръща много плажове, които можете да разгледате през уеб страницата или приложението, с цел да изберете най-близкия или този, който предпочитате.

Процесът не изисква познаване на актуалните технологии.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да се регистрирате в аwww.plazz.com и по-късно да изберете плаж по ваш избор. Можете да прочетете друга потребна информация, както и предлаганите услуги на компанията или сътрудничещия плажен бар или ресторант.

След попълване на дата и час на идване, виждате всички налични чадъри и шезлонги и имате опция да изберете точна позиция по отношение на морето или оборудванията.

След като процесът на асортимент завърши, плащате с кредитна карта, тъй че не е нужно да носите пари в брой. Получавате код за удостоверение, и единственото което остава, е да се насладите на прелестен ден под слънцето и в морската вода.

Plazz започва през лятото на 2015 година от плажа Astir Beach във Вулиагмени в Атина, само че в този момент предлага опция за запазване на чадъри и шезлонги на голям брой линии в региона на Атика, само че също и в разнообразни райони в цялата страна.

Например, можете да разгледате плажове в Крит, Миконос, Корфу, Спецес, Закинтос, Наксос, Санторини, Антипарос, Халкидики, като скоро ще бъдат добавени още няколко плажа.

От компанията дават обещание в бъдеще да бъдат налични и определени дестинации в чужбина. Приложението е налично за Android и iOS и, несъмнено, е гратис.

Друго приложение, което ви разрешава авансово да резервирате шезлонг, е Summerize. Това е първото приложение, което дава опция на потребителя да направи онлайн резервация за шезлонги и водни спортове на десетки от най-популярните плажове в Гърция.

Трябва да се означи, че и в двете приложения целта на проявление на плажове се основава на географско разстояние (осигурена е и опция за търсене), като в същото време има и разнообразни филтри, като приемане на кредитни карти, безвъзмезден безжичен интерент, условия и занимания за деца и други.

16 от тях са на Халкидики

На 250 плажа е обезпечен достъп за хора с увреждания

Рампи за инвалиди има на къмпинг в Никити

Повече от 250 гръцки плажа имат механизми за самостоятелен достъп до морето за хора с увреждания и понижена пъргавина, като 16 от тях се намират на полуостров Халкидики.

През последните години желанието на инвалиди и хора с увреждания за независим и безвреден достъп до доста плажове в страната стана действителност с помощта на инсталирането на специфични рампи и спомагателна инфраструктура.

Чрез тях жители от всички възрасти с увреждания се любуват на морето и плуването, което е освен право, само че и нужда, защото таласотерапията е най-подходящият способ за рехабилитация на пациенти с двигателни проблеми.
Туристическата организация на Халкидики, в съдействие с 5-те общини на префектурата, направи полуострова налична дестинация за всички хора, които да се насладят на безвреден и самостоятелен отдих край морето.

Три рампи за инвалиди пък към този момент са инсталирани и до къмпинг “Агиос Георгиос ” на плажа на Никити (на южния бряг на полуостров Халкидики, сред полуостровите Касандра и Ситония).

В Атика е неразрешено да се играе тенис на пясъка

„ Резервирането “ на място на линията се санкционира с санкция

500 евро ще ви коства изобразяване със спрей в Митилини

В курорта “Пефкохори ” на Касандра – най-западният “ръкав ” на полуостров Халкидики, е неразрешено запазването на място на плажа.

В известната дестинация феноменът “резервиране ” на място с чадъри, постелки, хавлии и други персонални движимости стана необятно публикуван през последните години и основава проблем за плажуващите. За да се отърват от този проблем, от локалния съвет излязоха със известие, в което предизвестяват, че е “ЗАБРАНЕНО слагането на персонални движимости от късно през нощта или рано сутринта за “резервиране ” на място на плажа, което ще се употребява по-късно денем ”. В противоположен случай оставените предмети ще бъдат прибрани от локалните управляващи и върнати след заплащане на санкция.

Община Митилини пък вкара санкции за всевъзможен тип замърсяване. Оставянето на торбата с отпадък отвън кофата се санкционира със 150 евро, а изобразяване със спрей багра по стените – с 500 евро. 100 евро пък е санкцията за паркиране паралелно с кофите за боклук.

А на някои проведени плажове в Атика е неразрешено да се играе тенис на плажа, което пречело на почивката на живеещите покрай морето. Глобата за нарушителите е 1000 евро.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР