Гърците на Егейските острови свалиха доверието си от правителството и

...
Гърците на Егейските острови свалиха доверието си от правителството и
Коментари Харесай

Гърция се тресе, островни жители заплашват Атина

Гърците на Егейските острови смъкнаха доверието си от държавното управление и приключват съдействието си с Атина. Те също по този начин възнамеряват сами да охраняват терени, на които държавното управление счита да строи нови лагери за мигранти.

Местната власт на островите в Егейско море приключи съдействието си с държавното управление след решение на кабинета на гръцкия министър председател Мицотакис за потребление на поземлени парцели на островите за създаване на нови затворени лагери за мигрантите.

Всички общински препоръки на островите слагат ултиматум пред държавното управление - няма да позволен създаване на нови мигрантски лагери и желаят неотложно евакуиране на чужденците от островите.

Жителите заплашват с безсрочни митинги и блокиране на пристанища и летища. " Сами ще охраняваме островите ", обявиха пред медиите хората.

От регионалната администрация на островите оповестиха, че на следващия ден внасят иск в съда за антидемократична политика и нарушение на Конституцията.

За разглеждане на проблема жителите упорстват за незабавно съвещание на Народното събрание и приканват гръцкият президент да свика среща на водачите на парламентарните партии.

" Хората са подготвени за гражданско непокорство и демонстрации ", разказват обстановката  кметове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР