Гардът на баскетболния Далас Маверикс Лука Дончич, който напусна терена

...
Гардът на баскетболния Далас Маверикс Лука Дончич, който напусна терена
Коментари Харесай

Положението за Дончич не е никак добро

Гардът на баскетболния Далас Маверикс Лука Дончич, който напусна терена в четвъртък поради проблем в бедрото, даде много песимистична прогноза за положението си.

" Ситуацията не е по никакъв начин добра ", съобщи словенецът, откакто стана ясно, че има болки в мускула на левия крайник. Попитан за това какъв брой дълго може да бъде отвън игра, Дончич сподели: „ Това продължава от известно време. Седмица, може и повече. Просто не мога да товаря тялото си, както бих желал.

По-късно през днешния ден той ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс, с цел да се реши какъв брой сериозна е травмата. Болката в лявото бедро не е нещо ново за него, защото той описа по какъв начин е играл най-малко пет мача с чувството за проблем там.

В сряда при гостуването на Ню Орлиънс той изпита за първи път компликации в придвижването си по терена във втората част, когато пропусна и петте си опита за пукотевица. В третия интервал от мача той излезе с превръзка на крайници, само че усъвършенстване и в положението, и в представянето му нямаше и 2:29 минути преди края на частта се наложи да излезе дефинитивно.

24-годишният Дончич приключи срещата с обща статистика от 15 точки и 8 асистенции за общо 28 минути, а Далас падна от Пеликанс със 106:113. В 57 мача, които е записал досега, водачът на Маверикс има междинни индикатори на мач 33.0 точки, 8.6 битки и 8.0 асистенции. Четирикратният участник в Мача на звездите в кариерата си има индикатори от 27.6 точки на среща, 8.6 битки и 8.0 завършващи подавания.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР