Гаранционните лимити по антикризисната програма на правителството за безлихвени кредити

...
Гаранционните лимити по антикризисната програма на правителството за безлихвени кредити
Коментари Харесай

Почти свършиха парите за антикризисните безлихвени кредити до 6900 лв.

Гаранционните предели по антикризисната стратегия на държавното управление за безлихвени заеми на физически лица, наранени поради рецесията от Covid 19, са съвсем достигнати, излиза наяве от известие на държавната Българска банка за развиване (ББР).

10 от 12-те търговски банки, които раздават заемите с гаранция от ББР, стопират краткотрайно да одобряват заявки на претендентите. Формуляри ще се одобряват единствено в клоновете на Инвестбанк и Търговска банка Д, които към момента не са изчерпали изцяло лимитите си.

ББР към този момент е внесла предложение в икономическото министерство за удължение на програмата. Чрез нея се подкрепят жители, които краткотрайно не могат да поставят труд заради пандемията. Това най-често са хора на трудов контракт и самоосигуряващи се лица, аграрни производители и сезонни служащи, които са прекратили активността си.

През декември 2020 година държавното управление одобри, с които даде опция за поддръжка на повече хора, в това число такива, които един път са били в неплатен отпуск, оставали са без трудов контракт и са били насочвани към бюрата по труда.

Същото важи и за сезонните служащи и младежите, почнали трудовата си активност през 2020 година, които имат трудов контракт в продължение на най-малко 3 месеца в интервала сред 01 януари 2020 година и датата на кандидатстване за заем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР