Гарантирането на правата на децата във всички сфери на обществения

...
Гарантирането на правата на децата във всички сфери на обществения
Коментари Харесай

Зам.-министър Клисурска: Достъпът на децата до качествени грижи и услуги е сред основните приоритети на МТСП

Гарантирането на правата на децата във всички сфери на публичния живот и даването на достъп до качествени грижи и услуги съгласно самостоятелните потребности са измежду главните цели в работата на Министерството на труда и обществената политика “.

Това сподели през днешния ден заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска по време на събитие, отдадено на политиките в поддръжка на пълноценната грижа за детето в най-ранна възраст, проведено от фондация „ Тръст за обществена опция “. 

В рамките на полемиката заместник-министър Клисурска изясни, че следва да бъде признат планът на  План за деяние в осъществяване на рекомендацията на Съвета за основаване на Европейска гаранция за детето (2030), който сплотява необятен набор от ограничения за поощряване на детското богатство. „ Съществено място в него е отделено на ограниченията в региона на образованието и грижите в ранна детска възраст, в това число обезпечаване на патронажна грижа за бременни дами и фамилии с дребни деца във всички 28 области на страната “, съобщи тя. 

Като основни действия в плана на Плана за деяние, ориентирани към обезпечаване на поддръжка в грижата за деца в ранна възраст, заместник-министър Надя Клисурска уточни още създаването на стандарти за ранно детско развиване. „ Важна стъпка ще бъде и основаването на координационен механизъм за използване на политиките за обучение и грижа в ранна детска възраст, посредством който да се усъвършенства взаимоотношението сред просветителната, здравната и обществената система “, означи тя.

„ Ранното детство е най-важният интервал от развиването на индивида, по тази причина всички ние би трябвало да работим за даване на допустимо най-хубавия старт в живота на децата в България “, сподели още заместник-министър Клисурска. Тя акцентира, че обезпечаването на пълноценно хранене и здравни грижи, както и поддръжката за развиване на обществените и прочувствените умения в първите месеци и години на дребното дете, са основен детайл в човешкото развиване и следва да бъдат приоритет на цялото общество.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР