Гара любов е аудио-сетивен театрален спектакъл, предназначен за публика с

...
Гара любов е аудио-сетивен театрален спектакъл, предназначен за публика с
Коментари Харесай

Театрална постановка за незрящи с премиера в Русе

" Гара обич " е аудио-сетивен сценичен театър, предопределен за аудитория с нарушено зрение. Той ще има своята премиера на 14 октомври от 17.00 часа в Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ - Русе.

Авторът на постановката Ваня Георгиева и режисьорът Ивайло Ненов изясняват сюжета на пиесата по този начин: Той е отдаден на срещите на любовта, при които надушваш и напипваш тази страст, опознаваш я още от първата изречена дума. В хода на пиесата сюжетната линия се разпростира и минава през грешките в любовта и следствията от дейностите ни, ориентирани към най-бленуваното и осмислящо възприятие. " Винаги имаме късмет да оправим нещата. Дори откакто сме сбъркали " - акцентират създателите на " Гара обич ".

В тази неповторима за България театрална режисура всички образни детайли са отстранени. Целта е да се подтикват всички останали сетива на публиката.

" Съвсем естествено е тя да бъде в Русе – градът на първите неща " - акцентират от Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ - Русе и прибавят, че постановката е основана във връзка 100-годишнината от основаването на Съюза на слепите в България. От Русенския спектакъл имат упоритостта да създадат за хората с нарушено или изчезнало зрение по-пълноценно прекарването в храма на Мелпомена.

На постановката могат да дойдат и любопитни фенове с обикновено зрение, което ще им бъде краткотрайно отнето, до момента в който трае престоят им в театъра. Организаторите прецизират, че още с влизането им в залата, ще им бъде сложена превръзка за очи, като техен помощник ще им изясни какво да чакат. Посещението на спектакъла е гратис против ваучър за вход, взет от касата на театъра. Местата са лимитирани и с приоритет се позволяват жители с повредено или изчезнало зрение.

В края на октомври, постановката ще бъде налична за слушане и евакуиране във формат на аудио роман на, като основаването му е осъществено по стратегия " Социално ангажирани изкуства " с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " към Министерството на културата. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР