Галерия Възраждане в Пловдив представя изложбата живопис на Димитър Войнов-син

...
Галерия Възраждане в Пловдив представя изложбата живопис на Димитър Войнов-син
Коментари Харесай

Пабло Пикасо и Димитър Войнов-син - един до друг в галерия Възраждане

Галерия " Възраждане " в Пловдив показва изложбата живопис на Димитър Войнов-син под наслов " Да докоснеш Пикасо ". Творбите може да се прегледат онлайн в арт салона, също по този начин на и на на галерията до 13 декември.

" Една изключителна галерия: Пабло Пикасо и Димитър Войнов-син - един до различен. В картини! Откъдето и да го погледнеш - предизвикателство! Войнов го е измислил - неговите прелестни дами, паралелно с персонажите, най-много от синия интервал, на Пикасо. Две несъвместимости, погледнати единично, намират съвършения баланс в картините - извънредно достижение на Войнов, дръзновен и праволинеен, и геният му се е развихрил на 100 %. Това, което изумява и покорява фена, с изключение на перфектността на нарисуваното, е, ще повторя, превъзходният баланс сред фигури, мизансцен и хрумвания. Не всеки художник може да си разреши сходна смелост. Войнов дръзва и го прави ослепително! А купувачът ще си има в къщи и Пикасо, и Войнов - в една единствено картина ", споделя галеристката Краси Алексиева.

Димитър Войнов-син е роден през 1971 година в София. Завършва ССХУ за изящни изкуства " Илия Петров " в София през 1990 година, а през 1997 година - стенна живопис в НХА. Има над 50 независими изложения. Носител е на влиятелни оценки.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР