Галерия Париж за втори път представя в своето пространство самостоятелна

...
Галерия Париж за втори път представя в своето пространство самостоятелна
Коментари Харесай

Летящи хора, магарета и ангели показва Стоян Божкилов в Париж

Галерия " Париж " за повторно показва в своето пространство независима галерия на известния художник наивист Стоян Божкилов. Представени са към двадесет платна, в които наложително ще срещнем по едно магаре и по един ангел. Изложбата може да се прегледа онлайн или онлайн в уеб страницата в галерията.> " Пътят, който е пред нас "
Заглавието " Магарета и Ангели " показва с огромна акуратност наивистично-библейските търсения на създателя, където небесно и земно се преплитат в доброта и естетика. Светът в картините на Стоян Божкилов е изпълнен точно с това - блага и спокойна обич и реципрочност сред мъжа и дамата, животни, които добродушно ги заобикалят, пейзажи, които допълват идилията със своята хубост и цветове, и, несъмнено, летящи ангели, които благославят човешкия свят. Звучи утопично и нереално, само че в действителност не е ли това светът на влюбените хора? Неслучайно точно те са изобразени с огромни и едри фигури, а всичко друго към тях е малко, тъй като в този миг те са единствени сами за себе си, потънали в любовта си един към различен. А ангелите и магаретата непроменяемо ги съпътстват, тъй като без Божията благословия няма по какъв начин да се получат нещата, само че и без персоналните старания и труд също не биха потръгнали, тъй че тази симбиоза и синергия е значима за всички страни.> " Сватба "
В картините има и доста лека еротична нотка, постоянно ще се види голо женско тяло с ренесансови форми, които го вършат още по-женствено и като че ли готово да ражда и да дава.
И по този начин, летящи хора, магарета и ангели ще ни обвият в топла прегръдка и ще ни понесат на крилете на любовта, ще ни опишат мъдри приказки и ще ни покажат своя свят, където ни се желае на всички да бъдем, споделя галеристката Надя Павлова.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР