Галерия Аросита“ представя една интересна експозиция, съставена от творби на

...
Галерия Аросита“ представя една интересна експозиция, съставена от творби на
Коментари Харесай

Обсебени от пейзажа – галерия "Аросита"

Галерия „ Аросита “ показва една забавна експозиция, формирана от произведения на 8 модерни художници, със заглавие „ Пейзажна обсесия “.

Идеята за това наименование е на двамата куратори – Александър Вълчев и Камен Старчев, които са подбрали създатели, интензивно присъстващи – със свои планове или в групови изложения – на нашата художествена сцена. 



Това се имена като Иво Бистрички, Дан Тенев, Юлий Таков, Калина Мавродиева, Росица Гецова, и несъмнено Александър Вълчев и Камен Старчев. Подходите са разнообразни, материалите – разнородни – от рисунки с молив – непосредствени и изящни, до маслени бои върху хартия, акварели, акрил и серия колажи. Често фотографии с пейзажи са обработени и допълнени, с цел да се укрепи въздействието и силата на внушението им. В своя жанр пигментен щемпел и нереални композиции със заглавие „ Три поредни момента “ демонстрира Камен Старчев.

Чуйте в звуковия файл за историята и концепцията за тази галерия „ Пейзажна обсесия “ от Александър Вълчев и няколко думи от Камен Старчев за този резултат.

Снимки – галерия „ Аросита “ 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР