Габриела Руменова от Ние, потребителите“ разкри за какво да внимаваме,

...
Габриела Руменова от Ние, потребителите“ разкри за какво да внимаваме,
Коментари Харесай

Ние, потребителите съветват за какво да внимаваме покрай Черния петък

Габриела Руменова от " Ние, потребителите “ разкри защо да внимаваме, когато пазарим на Черния петък, в предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “.  

" Непосочването на остарялата цена на продукта и акцентирането единствено на промоционалната е административно нарушаване, тъй като потребителят не може да се ориентира каква е действителната отстъпка “, уточни Руменова.

Срещат се нелоялни търговски практики, в това число опит на търговците да лимитират законово уредените потребителски права. " Например когато пазарим онлайн, имаме право да се откажем от покупката в период от 14 дни. Търговци се възползват от акцията за понижение на Черния петък, с цел да кажат, че това предписание отпада, до момента в който тя тече. Това не е редно – правилото остава, без значение, че продуктът е закупен по време на промоция. Не отпада и правото да извършите претенция, в случай че стоката се окаже дефектна “, даде значими пояснения Габриела Руменова.

Търговецът може да слага всевъзможни условия по време на Черния петък, само че те би трябвало да бъдат в синхрон със закона. " Първо потребителят се обръща към търговеца, в случай че настояването му не бъде задоволено, следва сезиране на способените институции и потребителски организации “,

изясни процеса по връщане на артикули Руменова. " Ние, потребителите “ оказва помощ на потребителите безплатно.

" Търговецът от време на време за малко време подвига цената на продукта, с цел да може след това да я понижи по време на Черен петък с по-значителен %. Той обаче е задължен да ползва остарялата цена – тази, от която прави понижението, най-малко един месец преди акция за понижение. В противоположен случай понижението се смята за фиктивно и се плануват наказания “, предизвести Руменова.

Често сякаш се изчерпват количествата от даден продукт и потребителят е приканен да го поръча онлай в период до няколко минути, с цел да не изпусне промоцията. " Залага се на 2-3 доста известни продукта, разгласяват се спонсорирани постове с тяхно присъединяване, потребителите кликат и стигат до страницата, която не им предлага този артикул – той към този момент не съществува в електронния магазин. Възможно е и в никакъв случай този продукт да не е бил предлаган от въпросния уебсайт, а да служи единствено като " кукичка “ за привличане на вниманието на клиента “, даде детайлности по тематиката Руменова.

Черният петък е много изтощаващ за потребителите, тъй като където и да отидат и каквото и да отворят онлайн, изникват предложения. Обикновено става дума за артикули, от които сме се интересували и които са ни препоръчани чрез нашата онлайн история, акцентира Габриела Руменова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР