Гъбите са сред най-харесваните зеленчуци, но пък за сметка на

...
Гъбите са сред най-харесваните зеленчуци, но пък за сметка на
Коментари Харесай

Ако искате ГЪБИТЕ да останат пресни за дълго време, направете това, когато ги купите

Гъбите са измежду най-харесваните зеленчуци, само че пък за сметка на това са доста капризни. Ако извършите грешката да купите по-големи количества от магазина, тъй като са били на промоционална цена или не сте решили добре какъв брой от тях ще ползвате, то най-вероятно след ден – два към този момент ще са спаружени и няма да стават за консумация.

Ще ви споделим обаче един трик, с помощта на който ще съумеете да ги запазите свежи за двойно по-дълго време.
Как да съхраним гъбите свежи?  Гъбите имат неподозирани кафези Гъбите имат неподозирани кафези
Ново проучване е открило, че гъбите съдържат кафези, които имат някои свойства на невроните. Те може да са еволюционни предше...

Най-добре би било да извършите следното. Поставете непотребните гъби в книжен плик и го завийте с влажна забрадка. След това поставете плика с кърпата в резервоар с похлупак.

Не на всяка стопанка обаче и се занимава да прави цялото това нещо, с цел да резервира свежестта на зеленчука и да може да го употребява при готвенето на друго ядене. Ако и вие не сте от най-организираните, ето какво друго можете да извършите.

След като сте закупили зеленчука, поставете го в тарелка или различен съд и го обвийте във фолио. Направете няколко дупки на фолиото и наложително съхранявайте в ледник.
 Какво се случва с тялото, когато ядете гъби? Какво се случва с тялото, когато ядете гъби?
Има доста запалени гъбари, които не пропущат миг да отидат в гората и да си наберат цяла кошница с този деликатес. Те има и свои сп...

И двата метода за предпазване на гъби са еднообразно ефикасни. Следващия път, когато ви останат и не планирате да ги готвите скоро, наложително направете това и ви подсигуряваме, че ще имате пресни гъби в хладилника за най-малко 4-5 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР