Гъбички по ноктите – лесно домашно решение. Гъбичките, които се

...
Гъбички по ноктите – лесно домашно решение. Гъбичките, които се
Коментари Харесай

Гъбички по ноктите – домашно решение на проблема

Гъбички по ноктите – елементарно домашно решение.

Гъбичките, които се появяват по ноктите на ръцете и краката, се назовават онихомикоза.

Въпреки че сходни феномени не предизвикват съществени здравословни проблеми, те доста повреждат и външния тип на ноктите. Плочката става по-слаба, ноктите пожълтяват и се деформират.

Представяме ви едно национално лекарство, което ще ви помогне да излекувате гъбичките по ноктите.

Куркума
Куркумата е фалшификация, която е типична за азиатската кухня и постоянно се употребява за лечебни цели в източната национална медицина. Съставът на тази фалшификация включва куркумин, който има доста потребни свойства: обезболяващо, противовъзпалително и антибиотично деяние.

Куркумата е най-хубавото средство против гъбичките, защото има антибактериален резултат и като цяло ги лекува и възвръща външения тип на ноктите.

Куркуминът работи и непосредствено върху причинителя на гъбичките по ноктите, защото има противогъбично и антибактериално деяние, което спомага за прекъсване на растежа на гъбичките.

Кокосово масло
Това масло е известно със своите противогъбични свойства, а също по този начин съдържа незаменими мастни киселини и антиоксиданти. Всички негови съставни елементи съвършено овлажняват кожичките и стопират увреждането на ноктите.

За да приготвите съвършеното лекарство, предлагаме ви да комбинирате тези две съставки.

Съставки:
3 с. л. кокосово масло
3 с. л. куркума на прахуляк

Приготвяне:
Смесете съставките и с цел да засилите резултата, прибавете щипка черен пипер. Смесете всичко и сложете в стъклен буркан. Съхранявайте при стайна температура.

Приложение:
Полученият крем би трябвало да се нанася върху засегнатите области на нокътя и да се остави за 40 минути. След това изплакнете с топла вода. Това би трябвало да се прави всекидневно.

Вижте още: Домашна вегета – здравословна зеленчукова фалшификация

При гъбички по ноктите следвайте тези препоръки: избягвайте да носите доста тесни и затворени обувки, поддържайте краката си постоянно сухи и чисти, избягвайте да споделяте персонални пвещи като: кърпи, сапун, лак за нокти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР