Габи Уилямс изигра страхотен мач, а Франция се приближи до

...
Габи Уилямс изигра страхотен мач, а Франция се приближи до
Коментари Харесай

Франция се доближи 1/4-финалите на Световното по баскетбол за жени

Габи Уилямс изигра страховит мач, а Франция се приближи до място в четвъртфиналната фаза на Световното състезание по баскетбол за дами след триумф над Мали със 74:59 в Сидни. Състезателката от Женската баскетболна асоциация Уилямс завърши с 14 точки, седем битки и шест асистенции. Тя получи помощ от Алексия Шартеро, която добави 12 за триумфа. Французойките са към този момент с баланс 2-1 в сложната група B на конкуренцията.

Френските баскетболистки записаха втора поредна победа, откакто на старта бяха разочаровани от домакините от Австралия, само че по-късно разрушиха Канада в петък. Мали, който продължава да бъде без победа на шампионата, не оказа опозиция на Япония и Австралия, главно в офанзива, само че 20-годишното тежко крило Сика Коне (18 точки и 18 борби) господства в подкошието, с цел да сътвори известни главоболия на Франция.

Африканките поведоха изненадващо с 21:17 след края на първата четвърт, само че резултатът на почивката бе 42:32 за по-класния от двата състава след мощно показване на Шартеро. Френският отбор заплаши да се откъсне в резултата, само че Мали показва темперамент, като стартира да има вяра в изненадата при пасив от 57:65 в средата на заключителната четвърт. Все отново, Франция удържа противника. Първите четири тима от всяка от двете групи прогресират към последните осем на шампионата.

По-късно през днешния ден, Австралия и Сърбия се изправят един против различен в търсене на втори триумф в група В, а непобедените канадки могат да си подсигуряват място в четвъртфиналите при триумф над шампионките на Азия и сребърни медалистки от Игрите в Токио предходната година Япония.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР