Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са

...
Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са
Коментари Харесай

Радостин Василев: Трифонов трябва да свикне, че депутатите му не са крепостни селяни

" Г-н Трифонов би трябвало да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни. С тях могат да приказват всички “, сподели пре бТВ напусналият Има Такъв Народ състезателен министър в оставка Радостин Василев.

По думите му партията на шоумена Слави Трифонов е подвела " стотици хиляди българи за това, което обещаваше ".

Василев изясни, че Виктория Василева, която преди дни заяви, че ще напусне Има Такъв Народ и Народното събрание, в началото е била на срещите сред депутатите от Има Такъв Народ. Преди формалната им конференция обаче тя се е отказала. Радостин Василев и петима депутати от Има Такъв Народ на 13 юни, откакто Трифонов отдръпна поддръжката си за държавното управление на Кирил Петков, което по-късно беше свалено с избор на съмнение.

" Беше и денят преди конференцията с мен, беше няколко срещи преди този момент с мен ", сподели той и добави, че не знае какво я е разубедило да не напусне партията.

" От дни на конференцията (б.р. на която той и още петима депутати от Има Такъв Народ се отделиха от партията) не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително доста я почитам. Тя е индивидът, който действително е основал Има Такъв Народ и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва вярно. Не знам претекстовете ѝ все още за какво единствено напуща Народното събрание и не разкрива какво ще се случва оттук насетне, само че считам, че нейното място не е в тази групичка ", сподели още министърът на спорта в оставка.

По думите му доста пъти Василева е заявявала, че това не е предстоящото от нея развиване и на партията, и на политиката, която тя води.

Разговорите за нов кабинет

Василев изясни, че взе участие интензивно в диалозите за ръководство на България в идващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка и по думите му човек, който има отговорно държание по отношение на България.

" Независимо дали има 121 депутати, едно национално отговорно държание е да направиш явен проект за това какво ни чака през идващите 6 месеца – това са доста незабавни ограничения по Плана за възобновяване и резистентност, законопроект за КПКОНПИ, редица законопроекти в други сфери, които са належащи ", съобщи
Василев.

Той добави, че състав на кабинет не е обсъждан, а само небосвод (б.р. за управление) 6 месеца, съдружни сътрудници – отчасти присъстващи в залата сега и представители на разнообразни браншове, които да показват най-спешните ограничения, които Народно събрание би трябвало да одобри.

" Не би трябвало да участвам на диалози за поддръжка на държавно управление, в което съм част. Тези решения се взимат от народните представители ", сподели още той.

Василев изясни, че към този момент не е член на Има Такъв Народ.

" Ако стана вътрешен министър, Рашков ще се стори на мафията като пролетна ария "

Той уточни, че не са водени диалози да стане вътрешен министър в възможния кабинет " Василев ".

" Този въпрос сега кара група от хора да изпитват под паника смут. Ако това се случи, нещата ще бъдат неконтролируеми за някои хора и за мафията ", добави Василев.

По думите му, в случай че това вероятно се случи, " господин Рашков ще им се стори като пролетна ария " и " това ще бъде необикновен потрес и смут за мафията “.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР