Г-н Радев е един от най-добрите експерти, с които България

...
Г-н Радев е един от най-добрите експерти, с които България
Коментари Харесай

Васил Велев : По-добре да се приеме нов бюджет, отколкото да има удължаване

" Г-н Радев е един от най-хубавите специалисти, с които България разполага и за разлика от други положителни специалисти, няма зависимости - нито от огромния брат, нито от предходния огромен брат, нито от партии - експертизата му е безспорна, с доста добър опит като производител и като търговец в тази сфера, само че и като промишлен консуматор на сила ", съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

По думите му би било тъпо, в случай че земята на " Мариците " бъде разпродадена на части за жълти стотинки. 

" Това е преимущество на страната ни в развиването на благородните технологии - положително слънчево греене. Няма потребност от пренасяне на селища, има условия за сериозна промяна на това енергийно сърце в област с произвеждане и потребление на чиста сила - водород на място както в промишлеността, по този начин и за транспортни цели, за депозиране на сила със сезонен темперамент. Едно разпарчeтосване на тази земя ще утежни опциите на страната, ще понижи интереса от непознати вложители ", предвижда Велев.

Пред Bulgaria ON AIR той разяснява, че за България е добре да има специалисти за министри, само че да бъдат с опит.

" У нас всеки си мисли, че може да бъде министър, а опитът е доста значим. Управлението на крупни държавни структури се разграничава от това на обособени компании ", стимулира се гостът. 

По думите му е постижим недостиг в размер на 3%. 

" Това е обвързвано със редуциране на доста разноски от 1 юли, отсрочване на нарастването на други разноски, по-голям дял от държавните предприятия и възобновяване на единната Данък добавена стойност ставка и стягане на пробойните, от които изтичат средства от обществените фондове ", предлага Велев.

Председателят на АИКБ е безапелационен, че е по-добре да се одобри нов бюджет, в сравнение с да има удължение с 3 месеца на настоящия.

По думите му все пак българската стопанска система се оправя сносно - сред двете страни в Европейски Съюз с максимален растеж на възнагражденията, които изпреварват инфлацията. Очакванията му са в идващите публични данни тя да е едноцифрено число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР