Г-н Пеевски не е изключение от правилото, докато се докаже

...
Г-н Пеевски не е изключение от правилото, докато се докаже
Коментари Харесай

Евродепутат от ДПС спука обвиненията срещу Пеевски и попари Радев

Г-н Пеевски не е изключение от правилото, до момента в който се потвърди виновността му, той е член на партията. "Магнитски " е изфабрикуван от български страна и това не е загадка. Визираме кръга 'Капитал ". Основанията ни са повече от ясни.

Това съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк в ефира на "Лице в лице ".

"Един от най-видните му представители още преди да излезе описът, беше споделил, че чака положителни вести от Америка ", изясни той.

"Не знам дали има президентът на Съединени американски щати роля, само че знаем че лобистите нямат официално роля в процеса, а един от тях излезе авансово и сподели, че е работил за кръга "Капитал. Става въпрос за Маршал Харис ", акцентира Кючюк.

По думите му има доста масирана офанзива против господин Пеевски и те са основно от кръга "Капитал ". "Този кръг съчетава в себе си централизация на медии и неправителствени организации, които подават сигнали. Те не минават 4% преграда, само че във всяко държавно управление имат своите министри ", сподели той.

"Задкулисието в България е голямо и Пеевски с трите си медии пречеше на Прокопиев да осъществя своите стопански ползи, а медиите на "Капитал " са напълно стопански ", съобщи евродепутатът.

Движение за права и свободи държи на своите стратегически сътрудници и Съединени американски щати са значими. Продължаваме да твърдим, че Съединени американски щати са стожер на всички фундаментални правила. За да се съгласим обаче с "Магнитски " ни трябват доказателства ", сподели той.

Пеевски отиде в ДАНС и даде свидетелски показания. Той е заявил това, което е трябвало да заявява по закон. Движение за права и свободи няма да смъкна доверието си от някого просто тъй като различен желае това нещо. Искаме доказателства и учредения ", сподели Кючюк.

"Ние сме част от европейското семейство и споделяме достиженията на страната си и недъзите на демокрацията и нямаше по какъв начин да не покажем издевателствата на Рашков ", сподели той.

По думите му ще се изпрати специфична задача от либералите в Европейски Съюз, която да съблюдава изборите през ноември у нас.

Според него по този начин се основава народен инструментариум от наблюдаване директно върху процеса.

"Президентът държи цялата власт и това му харесва. Назначава министри за които има тежки подозрения, че може да имат и непознато поданство, което е тежко нарушаване на Конституцията ", акцентира Кючюк.

"В Сърница никой не купува гласове. Това разбиране за хората там е непознато. Кметът обаче е предизвестен да внимава. Показали са му полицейската палка и са му споделили да е деликатен. Ние сме партия, което ще търпи такова държание ", сподели евродепутатът.

По думите му следва партията да реши кой ще издигне за претендент за президент. "Ние имахме роля за избирането на Радев. Смятахме, че той може да сътвори среда, която да сплоти напъните на цялата нация. Към оня миг Плевнелиев не изпълняваше тази роля. Констатацията ни е, че Радев се провали в обединяването на нацията и не очерта ясните цели към страната ", сподели той.

Кючюк призна, че може той да е претендентът за президент на Движение за права и свободи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР