Г-н Къмбърбач, какво е щастието за вас? - Щастието за

...
Г-н Къмбърбач, какво е щастието за вас? - Щастието за
Коментари Харесай

Съзнанието формира реалността, медитирам всеки ден: Бенедикт Къмбърбач

Г-н Къмбърбач, какво е щастието за вас?

- Щастието за мен е просто да бъдеш във всеки един миг. Ако търсиш щастието, няма да си щастлив. 

Това е бездънен отговор.

- И цялостен с истина. Харесва ми концепцията, че умът ни притежава силата да оформя нашата собствена действителност - колкото и ужасни, и сложни да са обстоятелствата.

Практикувате будистка медитация - оттова ли идва този принцип?

- Да. 

Първата истина в будизма е, че целият живот е страдалчество, болежка и злощастие. Съгласен ли сте с това?

- Не всичко е безусловно в разпад, само че смяната е непрекъсната. Всичко е в придвижване. Вие преживявате живота посредством сетивата си и постоянно това е болежка.

Хората олицетворяват болката с автомобилна злополука или изчезнал крак, или патрон, или нещо в действителност грубо – само че не е наложително да е по този начин. Болката би могла да бъде от леко извъртане, методът, по който тялото поема напрежението. Всички страдаме - това е животът. Хубаво е да осъзнаем това и надлежно да се освободим по-лесно от него. Всичко е в поток, всичко е преходно. 

Как практикувате този принцип?

- Главно, посредством медитация. Медитацията е потвърдила своето лечебно и лечебно действие. Тя е инструмент за достъп до тишина в мозъка, която може да ви отдели от вашите мисли и да ви даде задоволително пространство, с цел да започнете да отпускате тялото си по метод, който му би трябвало, с цел да се върне в режим на сън. И това е научно потвърдено! 

Всеки ден ли медитирате?

- Опитвам се, само че мъчно се получава. 

Сигурно ви оказва помощ и да се справите с работата като холивудски артист. 

- Много е потребно за това. Знаете ли, веселя се, че имах това прекарване, преди да стартира кариерата си, а също и че стигнах до славата в относително късен стадий от кариерата си. Определено оказва помощ да балансирате и рестартирате. Да бъдем в сегашното и сега е в основата на това, с което се занимаваме като артисти. Сред дима и огледалата на всичко това, става въпрос за наличие. 

Дим и огледала, какво имате поради?

- Всичко е пушек и огледала! Това не е някаква зала за актьорско майсторство, в която събличате пластове от себе си, с цел да разкриете пласт истина от самото начало. Вие работите, с цел да извършите част от това, само че в ритъма на основаването на мащабен филм като ``Отмъстителите``, да вземем за пример, може да е мъчно да постигнете този един миг на страст изцяло за пет минути.

Става дума за точност.

- Е, прецизността е едно нещо. В този случай не става въпрос за всеобщо развиване на героя, а за това по какъв начин да обслужим историята в това време като балансираме целостта на доста обичана част от кинематографичната галактика на Marvel. Гледам на всяка нова работа като нов урок и нов опит и несъмнено, се изучавам доста от другите.

Свикнахте ли със славата?

- Все още намирам известността за забавна и натрапчива, прекрасна и стряскаща. Тя е всички тези неща.

 

 

източник: The-Talks.com 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР