Г-н Георгиев, какви средства инвестира ЧЕЗ Разпределение в мрежата в

...
Г-н Георгиев, какви средства инвестира ЧЕЗ Разпределение в мрежата в
Коментари Харесай

Атанас Георгиев, ЧЕЗ: Изграждаме 6 нови трафопоста в област Благоевград през 2019 г.


Г-н Георгиев, какви средства влага ЧЕЗ Разпределение в мрежата в област Благоевград през актуалната година?

- През 2019 година ЧЕЗ Разпределение България възнамерява да влага в област Благоевград 5,2 млн. лева в създаване на уреди приблизително и ниско напрежение, в реорганизация на мрежата, присъединение на нови клиенти и внедряване на система за отдалечено обслужване на електромерите. Увеличението на вложенията за региона е с близо един милион спрямо 2018 година

Какво съставлява системата за отдалечено обслужване на електромери?

- Използването на отдалечено обслужваните електромери води до повишение на надеждността на мрежата. Това е един съвременен метод към нея, който ни дава опция за взор в действително време върху мрежата, за наблюдение на заетия потенциал, както и за незабавна реакция при аномалии. Контролът става доста по-стриктен, а с това се покачва качеството на услугата.Тези електромери са и част от подготовката на мрежата за бъдещето, когато ще има потребност от прецизно ръководство на мрежата онлайн. За региона работата по плана започва от Благоевград, където се инсталират 41 000 електромера и Петрич, като през 2018 година там инсталирахме 13 000 устройства, а през актуалната година следва инсталирането на още 3000.

Кои са другите по-големи обекти за 2019 година и до какво ще докара тяхната реализация?

- През тази година ще изградим 6 нови трафопоста – в селата Дъбница, Мосомище, Огняново, Лъжница, Хърсово и кв. Струмско на Благоевград. Инвестицията възлиза на над 250 000 лева Ще бъде осъществена реорганизация на въздушни линии, които зареждат 85 обитаеми места в общините Разлог, Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Благоевград на обща стойност 641 000 лева Компанията ще рехабилитира кабели в градовете Разлог, Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Благоевград за 513 000 лева 510 000 лева ще бъдат вложени в реорганизация на мрежа ниско напрежение в села в общините Петрич, Благоевград, Гърмен, Сатовча, Сандански и Якоруда. Всеки един план, който ЧЕЗ Разпределение осъществя, е за насърчаване на мрежата и възстановяване на качеството и сигурността на предлаганата услуга. Продължаваме интензивно да работим и за автоматизация на мрежата. Автоматизираните уреди дават опция за ръководство на мрежата от разстояние. Чрез тях се изключват единствено развалените сектори и се минимизира броят на засегнатите клиенти при възможни повреди, като качеството на услугата неведнъж се покачва. В региона тази година ще инсталираме 66 такива уреди, като максимален е броят за община Сандански – 18 бр. и за община Петрич – 17 бр.

Какви са провокациите пред Вас при осъществяване на всички тези обекти?

- Предизвикателствата са от друго естествено. Неотдавна организирахме среща с локалните управляващи от област Благоевград, на която участва и районният управител на ЧЕЗ за България Карел Крал и изпълнителният шеф на ЧЕЗ Разпределение - Петър Холаковски. Заедно споделихме пред регионалния шеф и кметовете на общини пред какви компликации сме изправени и изслушахме техни съответни въпроси и зародили проблеми. Разчитаме на тяхното схващане и на разбирането на хората, че с цел да се случат плануваните вложения би трябвало да се работи стремително. Това непроменяемо води до краткотрайни спирания на електрозахранването, до момента в който се ремонтират или до момента в който се изградят нови уреди. Убеден съм, че всички сме на едно мнение – тези вложения би трябвало да се случат и колкото по-бързо, толкоз по-добре за всички жители.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР