- Г-н Гърневски, управлението на ГЕРБ всеки ден е подложено

...
- Г-н Гърневски, управлението на ГЕРБ всеки ден е подложено
Коментари Харесай

Спас Гърневски, кандидат-депутат на ГЕРБ-СДС в Пловдив: Прав...

- Г-н Гърневски, ръководството на ГЕРБ всеки ден е подложено на офанзиви от служебното държавно управление и политиците. Как ще коментирате тази поредност от разкрития за непозволеното разходване на обществени средства?

- Истина е, че и служебното държавно управление, и всички останали политици от партиите, които вземат участие в изборите, са обединили напъните си в самобитен политически картел против ГЕРБ. Толкова завист, такова неистово предпочитание да бъде унищожена, да бъде " изчегъртана " една партия от политическото съществуване на страната не сме следили през всичките години на прехода даже когато бе сваляна Българска комунистическа партия от власт.

Видно е, че сега в България тече консолидиран опит за смяна на политическия път на развиване в противоположна посока - от запад на изток. Обвиняват ГЕРБ във всевъзможни управнически грехове, само че за нито едно обвиняване до ден сегашен не е показано и едно даже индиректно доказателство. Принципът в тези обвинявания се въплъщава от Палячото, назначен за вътрешен министър, който стартира лакърдии като: " Абе един пич в кръчмата ми сподели! ". Не е съществено, нали?

А Бойко Рашков въпреки всичко е и вицепремиер на страната. Пази, Боже! А представяте ли си по какъв начин звучат пред сериозната аудитория гласовете на политическата сган от по този начин наречените партии на митинга в лицето на Мая Манолова, Татяна Дончева, Отровното трио, Тошко Африкански и кремълските подлоги, отпред с фелдфебел Румен Радев и марионетното му еничарско държавно управление... Ей, юнаци, объркали сте годината. Днес не е 1944 година, и в никакъв случай няма да бъде.

За всичките си неистини и клевети ще платите подобаваща цена и то доста скоро. България не е член на Съюз на съветските социалистически републики, а на Европейската цивилизация и нейният съюз и в никакъв случай няма да ви разреши да я заробите още веднъж в пъкленото си кремълско дело.

- Социолозите показват съвсем еднакъв резултат на ГЕРБ-СДС и " ИТН ", а някои - че партията ви няма да е първа политическа мощ. Каква е повода за срив на доверието към ГЕРБ?

- Тази " координирана " мощна офанзива против ГЕРБ, която се води цяла година от нейните съперници от политическата импотенция и ъндърграунда, от низвергнати от обществото политически блудници, управлявани от нискочелия в политиката президент, съумя да нанесе избрани вреди на реномето на ГЕРБ. Но несъмнено, напълно не го събори. ГЕРБ беше първа политическа мощ на 4 април, същото ще се случи и на 11 май. Да, превратаджийските реставратори могат да сформират съглашателско държавно управление, само че то ще просъществува от ден до пладне. Добре е да се съветват с Пламен Орешарски какви камъни след това ще летят по дири им.

Разбира се, че сметката най-после ще платят тези със зелените миризливи чорапи от кликата на Румен Радев. Когато тази клика изчегъртва недъзите на досегашното държавно управление по заповед на Радев за " непозволени разходи ", попита ли го по какъв начин като върховен боен " осигуряваше " по две заплати на своята любовница през сметките на държавния бюджет?

- Като умел политик какви неточности виждате в ГЕРБ?

- Като народен представител от 44-тото Народно заседание съм очевидец какъв брой доста хора бяха освободени персонално по разпореждане на премиера и от законодателната, и от изпълнителната власт и то, без да се чакат оправдателни актове. Разбира се, някъде в страната оцеляха и феодални политически формирания, които се отразиха на резултатите от 4 април. Не съм член на ГЕРБ. В нея съм от гражданската квота, само че съм уверен, че доколкото ги има плевелите в нея, те ще бъдат третирани с най-подходящия препарат.

Летвата на политическия морал в ГЕРБ е вдигната толкоз високо от водача Борисов, че другите политически гастрольори дълго ще пълзят под нея.

- Символично ли е вашето присъединяване в предизборната акция от 22-ро място в кандидатдепутатската листа и това значи ли, че след изборите, когато ГЕРБ още веднъж ще бъде в съпротива, ще си оттеглите поддръжката от тази партия?

- Лидерът Борисов разгласи курс на тотално наличие в листите на младежите от партията. Изцяло поддържам този акт, тъй като следва сериозна политическа борба и тъкмо в нея закалка и опит могат да натрупат младите. В персонален диалог с Борисов пожелах да се отдръпва от присъединяване в листата. Той настоя да остана в нея за този съдбоносен пердах. Заявих, че ще остана при едно изискване - в случай че бъда подложен на последно място в нея.

Той одобри, само че изиска мое не алегорично, а действително присъединяване в идната политическа драма. Имах единствено още минута да го уверя, че в никакъв случай в тези 30 години не съм взел участие алегорично в която и да е борба с алените реставратори, и в случай че от 22-ри в листата стана втори, няма да се откажа от мястото си. Защото всеки от претендентите би трябвало да почувства мястото си не като привилегия на събитията, а като сигнал за безкомпромисна битка в името на нежната ни народна власт. Всичко това значи, че не преставам с ГЕРБ, до момента в който трансформира все по-осезателно България в европейска страна!

Спас Гърневски е роден на 18 януари 1953 година в Пловдив. Завършил е УНСС със компетентност „ Икономика и организация на труда “. Работил е в Държавната печатница и издателство " Христо Г. Данов ", в това число и като шеф. От 1995 до 1999 година е кмет на Пловдив, повдигнат от Съюз на демократичните сили, след което е избиран за общински консултант. През 2017 година е включен в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Пловдив и печели второ място с преференциален избор. На последните избори още веднъж взе участие като претендент на пето място в листата,но не съумява да влезе в 45-ото Народно заседание. По негово гледище заема последното 22-ро място в листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили за идващия парламент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР