Г-жо Димитрова, как оценявате напредъка на училищата в област Габрово

...
Г-жо Димитрова, как оценявате напредъка на училищата в област Габрово
Коментари Харесай

Катя Димитрова: Ученици от малки населени места постигат успехи на изпитите и без частни уроци


Г-жо Димитрова, по какъв начин оценявате напредъка на учебните заведения в област Габрово по план " Равен достъп до учебното обучение в изискванията на рецесии ", финансиран от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " ?

Като екип ние се оправяме добре. Училища в област Габрово са малко и тъкмо за това се опитваме оптимално да ги включим във всички. Успяваме и мога да кажа, че 100 % от учебните заведения са включени в него.

В кои действия са най-активни?

Училищата доста интензивно се включват в образованията, които дават опция на възпитаници от уязвими групи да придобият умения за работа в електронна среда. На наставнически срещи са показани дейностите по плана, изключително за бъдещите първокласници. Учителите представяха на децата и опциите за достъп до електронно четимите учебници в новата платформа, която сътвори Министерството на образованието и науката -. Платформата предлага на учениците достъп до богат набор от гратис цифрово просветително наличие, така наречен Дигиталната раница. Тя е създадена по план " Образование за утрешния ден " по ОПНОИР. В нея учителите могат да основават свое наличие, като по този метод обогатяват библиотеката на платформата, предлагайки забавен и разнороден образователен материал. През септември месец ще предложа на ръководителите на групи да се обърне особено внимание на Дигиталната раница. Забелязваме огромен интерес и към спомагателните образования по разнообразни предмети, а новопостъпили педагогичен експерти се включват и в образованията за рационализиране на уменията им за преподаване на занимания от разстояние в електронна среда.

Родители и възпитаници осъзнават ли изгодите от спомагателните образования и какви резултати реализират?

Да. Учителите споделиха с мен за техния прогрес. В учениците се вижда положително асимилиране на материала, по особено при тези, на които следва Национално външно оценяване (НВО) или на тези, на които им следва полагането на поправителни изпити след приключването на образователната година. Учителите най-добре знаят какви усложнения са имали учениците преди образованието и какви резултати са реализирани. А те са положителни. Повече групи с спомагателни образования имаме в дребните обитаеми места, където децата нямат опция да бъдат подпомагани по различен метод. Те не взимат частни уроци и се оправят сполучливо с изпитите от НВО. Така шефовете на учебни заведения осъзнаха, че това е една доста добра опция за спомагателни познания.

По плана опция за образования по български език имат и възпитаници от Украйна.

Да, имаме възпитаници от Украйна, главно в начален стадий. Някои пристигнаха с знания по български език, само че за други той беше напълно нов. Колегите, които направиха това в допълнение образование по български език виждат желанието на децата да усвоят езика. В диалог с родителите е ставало ясно, че учениците имат предпочитание и употребяват вкъщи българска литература и букварчета, което им оказва помощ и за подготовката у дома. От първостепенното значение е да се придобие ползата към езика. Ако има предпочитание у децата се реализират и резултати. По-малките възпитаници имат огромно предпочитание и когато материалът им е поднесен забавно с игри и картинки, то тогава той се усвоява по-бързо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР