Г-жа Снежана Йорданова е жената, която се притича на помощ

...
Г-жа Снежана Йорданова е жената, която се притича на помощ
Коментари Харесай

Жената, оказала първа помощ на покосената от мълния 18-г. Теодора в Приморско, разказа за ужаса

Г-жа Снежана Йорданова е дамата, която се притича на помощ на удареното във вторник от гръмотевица 18-годишно момиче в Приморско. Йорданова е чиновник в близкия хотел и с помощта на нейната интервенция девойката е жива. Към момента момичето е към момента в кома в бургаската болница.

Ето какво описа Йорданова пред Нова тв:

„ Чух гръм и видях мълния. Излязох пред входа на хотела, видях че има случай и че младо момче вика. Търсеше помощ. Реших да отида и да видя какво се е случило. Когато пристигнах, в първия миг видях, че момчето е в потрес. Не беше в положение да направи каквото и да било, тъй като беше ужасно шокиран “, сподели тя.

„ Видях, че на земята лежеше младо момиче, което е в безпомощно положение, а той я молеше да се разсъни. Пипах пулса, търсих минимално дишане и реших, че би трябвало да й окажа първа помощ. Започнах със сърдечен масаж и двамата с момчето започнахме да я обдишваме. Тогава стартира да повръща момичето. Тогава тя пое въздух и дишането й се възстановява. Обдишвахме я до момента в който пристигна колата за спешна помощ от Царево. Повече от 20 минути чакахме колата за спешна помощ “, сподели госпожа Йоранова.

БЛИЦ напомня, че случаят станавъв вторник към 17 часа. Тогава се е разразила мощна гръмотевична стихия в Приморско. Мълния удря момичето, а от ударната вълна са потърпевши и двама мъже, само че девойката е в кома.

На помощ на момичето се е притекла жена, която над 20 минути е правила сърдечен масаж и се е опитвала да я върне към живота.

Теодора към момента е в реанимацията в бургаската болница.

„ Прас! За секунди. То те удря и ти се лепиш незабавно. Никой не те пита. Изправих се и първата ми реакция беше „ къде да очилата ми и приятелката ми “, сподели приятелят на Теодора.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР