Г ЕРБ ще внесе предложение за въвеждане на мажоритарен вот,

...
Г ЕРБ ще внесе предложение за въвеждане на мажоритарен вот,
Коментари Харесай

ГЕРБ внася предложение за мажоритарен вот

Г ЕРБ ще внесе предложение за въвеждане на мажоритарен избор, сподели пред публицисти Десислава Атанасова.

"Ако върнем историята обратно, би трябвало да отбележим, че ГЕРБ настояваше да се организира референдум, българските жители да бъдат питани по въпроси, които са конституционно възможни ", акцентира тя. И означи, че ГЕРБ два пъти са внасяли законопроектите.

В момента те разработвали последните параграфи за промени в Изборния кодекс, които ще бъдат импортирани.

"Очакваме останалите групи да заявят обществено своята позиция ", изиска Атанасова. И подсети, че "Има подобен народ " и ГЕРБ имат 126 гласа. Никакви претекстове, че нямат болшинство, не могат да бъдат рационални, безапелационна е ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС.

"Смятам, акцентира Атанасова, че не е добре за нов политически план да стартира с неистина към гласоподавателите си. Надявам се, че в границите на два дни господин Трифонов добре е помислил, мълчанието би трябвало да престане и той да каже обществено ще поддържа ли неговата партия предложение в сходен тип ", разяснява още депутатът.

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарен избор не среща поддръжка от парламентарни групи, сподели журналистическа анкета в Народното събрание.

В коментар във Facebook водачът на "Има подобен народ " Станислав Трифонов написа, че въвеждане на мажоритарна изборна система би трябвало да стане в изискванията на "един сигурен, спокоен и убеден парламент ". В поста си той пита за какво ГЕРБ не са приели мажоритарната система преди близо пет години, когато имаха властта и когато на законно извършен референдум два милиона и половина български жители пожелаха това.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР