Фючърсите на нефта паднаха с близо 3% в понеделник, като

...
Фючърсите на нефта паднаха с близо 3% в понеделник, като
Коментари Харесай

Размириците в Китай събориха цената на петрола

Фючърсите на нефта паднаха с близо 3% в понеделник, като американският лек недопечен нефт (WTI) доближи 11-месечно дъно. Цените сега се движат от митингите, обхванали Китай, против строгите ограничавания поради COVID-19. Ситуацията подхранва опасенията, че търсенето при най-големия вносител ще падне, написа Reuters.

Сорт Брент поевтинява с 2.6%, до 81.5 $ за барел към 09.00 ч. българско време, откакто в един миг от комерсиалната сесия падне до 81.16 $ – най-ниското равнище от 11 януари. WTI падна с 2.7% до 74.20 $ за барел. По-рано сутринта той докосна 73.82 $ – най-ниското му равнище от 27 декември 2021 година

И двата бенчмарка, които доближиха 10-месечни дъна предходната седмица, регистрираха три поредни седмични спадове. Сортът Брент завърши последната седмица със спад от 4.6%, а WTI падна с 4.7%.

В допълнение към възходящите опасения по отношение на по-слабото търсене на гориво в Китай заради скока на случаите на COVID-19, политическата неустановеност, породена от необикновените митинги против строгите ограничавания на държавното управление поради Коронавирус в Шанхай, подтиква разпродажбите “, сподели Хироюки Кикукава, общоприет управител на проучванията в Nissan Securities.

Търговският диапазон на WTI се чака да спадне до 70 – 75 $, сподели той, добавяйки, че пазарът може да остане неустойчив според от резултата от срещата на ОПЕК+ и ценовия таван на съветския нефт.

Китай се придържа към политиката на нулев Коронавирус на президента Си Дзинпин, макар че огромна част от света отстрани множеството ограничавания.

Стотици стачкуващи и полиция се сблъскаха в Шанхай в неделя вечерта, откакто митингите против строгите ограничавания се разпалиха за трети ден и се разпространиха в няколко града в резултат на гибелен пожар в далечния запад на страната.

Вълната от гражданско непокорство е невиждана в континентален Китай, откогато Си пое властта преди десетилетие, а разочарованието от политиката му за нулева Коронавирус нараства – съвсем три години след началото на пандемията.

„ Мечешките настроения нарастват на петролния пазар с възходящите опасения по отношение на търсенето в Китай и неналичието на ясни знаци от производителите на нефт за по-нататъшно понижаване на добива “, сподели Тетсу Емори, основен изпълнителен шеф на Emori Fund Management Inc.

Освен в случай че ОПЕК+ не се спогодят за по-нататъшно понижаване на индустриалната квота или Съединените щати не подхващат дейности за презареждане на стратегическите си петролни запаси, цените на петрола може да се насочат още надолу “, сподели той.

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и съдружниците, известни като ОПЕК+, ще се срещнат на 4 декември.

През октомври ОПЕК+ се съгласи да понижи задачата си за рандеман с 2 милиона барела дневно до 2023 година

Следващата среща на ОПЕК+ ще вземе поради положението и салдото на пазара, сподели в събота за държавната осведомителна организация на Ирак Саадун Мохсен, почитан чиновник в държавния търговец на нефт SOMO.

Инвеститорите се концентрираха и върху западните проекти за таван на цените на съветския нефт. Г-7 и дипломати от Европейския съюз разискват предел на цената на съветския нефт сред 65 и 70 $ за барел, за ограничение на приходите за финансиране на военната атака на Москва в Украйна, без да се нарушават международните петролни пазари.

Но среща на представители на държавното управление на Европейския съюз, планувана за 25 ноември вечерта за разискване на въпроса, е била анулирана, споделиха дипломати от Европейски Съюз. В четвъртък държавните управления на Европейски Съюз бяха разграничени във връзка с равнището, на което да се ограничи цената на съветския нефт.

Таванът на цените би трябвало да влезе в действие на 5 декември, когато стартира да работи възбраната на Европейски Съюз за съветския недопечен нефт.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениПазари 116 Размириците в Китай събориха цената на петрола Накратко 5362 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Индустрии 2696 Русия става все по-зависима от Китай и Индия и те се възползват от това Компании 832 Airbus приготвя клиентите си за закъснение в доставките на самолети Политика 5826 Катар заплаши да изтегли вложенията си от Лондон Накратко 5362 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Бюджет и финанси 4268 „ Нулев Коронавирус “: Китай към този момент се трансформира в риск за световната стопанска система Бюджет и финанси 3740 Няколко стопански системи, които процъфтяват поради войната в Украйна Всички новиниОще от ПазариВиж всичкиГосподството на $ може да е към своя крайЕвропа се запасява с съветски дизел преди идното ембарго  На пазара на сребро има невиж </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР