Футболното приключение на Димитър Бербатов в Индия започва в петък.

...
Футболното приключение на Димитър Бербатов в Индия започва в петък.
Коментари Харесай

Бербатов предизвика истински фурор в Индия! Дебютира пред претъпкан стадион от 41 000 души, а билетите се разпродали за часове…

Футболното премеждие на Димитър Бербатов в Индия стартира в петък. 36-годишният българин ще дебютира за новия си отбор „ Керала Бластърс “ пред 41 000 фенове. Толкова е потенциалът на стадион „ Джавахарлал Неру “ след последните поправки.

Първите си минути в шампионата Бербатов ще запише против огромния противник на „ Керала “ и сегашен първенец „ Атлетико де Колката “. За този отбор играе огромният другар и някогашен съотборник на Митко от „ Тотнъм “ Роби Кийн.

„ Имаме фанатични почитатели и това доста ми подхожда – сподели Рене Мюленстийн, треньор на отбора на Берба. – Бях впечатлен от дисциплината и отговорността на играчите по време на подготовката. Разполагам с играчи като Димитър Бербатов и Уес Браун. Двамата ме познават. Сигурен съм, че те ще са нашият спомагателен фактор на терена. Ще вършат разликата “.

Билетите за първия мач на Бербатов в Индия свършиха за часове, написа „Труд“. Това пък накара Държавната комисия за правата на индивида в страната да стартира следствие.

„ Цените на пропуските бяха на относително ниски цени и се продаваха по интернет, а това спомогна за бързото им плячкосване от последователите – написа „ Спортскееда “, най-големият състезателен уебсайт в Индия. – Тъй като билети към този момент няма, черноборсаджийте се активизираха. Сега те продават на цена, която е пет пъти по-голяма от началната. Недоволството е огромно “.

Според клуба на Бербатов нещата са пресилени, защото един против различен се изправят тимовете, които играха заключителен плейоф за купата през предишния сезон.

А като цяло интерес към срещите от шампионата не липсва. Все отново през годините за разнообразни клубове са играли Алесандро дел Пиеро, Марко Матераци, Роберто Карлуш, Робер Пирес, Дейвид Джеймс, Фреди Люнгберг и Хуан Капдевия.

Специално за „ Керала Бластърс “ междинната посещаемост беше над 50 000 фенове преди ремонтните действия на стадиона.

Еуфорията в индийската Суперлига е огромна преди началото на сегашния сезон. И един от виновниците за това е Димитър Бербатов.

Това призна генералният секретар на локалната футболна федерация Анил Кумар.

„ Бербатов е доста добър – сподели представителят на шампионата. – Неговите пасове са точни и доста перспективни. Поне това видях в единствената контрола, която игра „ Керала “ по време на своята подготовка. Просто стандартът на останалите играчи не беше на равнището на българина “.

И този сезон „ Керала Бластърс “ преследва първа купа. Местните експерти са на мнение, че с Димитър Бербатов това е постижима цел. Българинът бе изчезналото парче при сглобяването на шампионския пъзел през предишния сезон. Сега бленуваното първо място наподобява доста по-близо.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР