Футболният Левски е изчистил главницата от дълга си към Националната

...
Футболният Левски е изчистил главницата от дълга си към Националната
Коментари Харесай

Левски обяви, че е изплатил главницата от дълга си към НАП и клубът не е застрашен от фалит

Футболният Левски е изчистил главницата от дълга си към Националната организация по приходите (НАП). Важната вест бе оповестена от притежателя на клуба Наско Сираков на конференция.

“За последната година по дълга към Национална агенция за приходите са платени 6.342 милиона лв. от така наречен главница. За пръв път от над 15 години " Левски " не дължи нито един лев главница към Национална агенция за приходите. Миналата година по това време ни се трупаха по 2500 лв. лихви дневно ”. 

" Освен това настоящи отговорности през тази една година са платени 4.04 млн. Над 2 млн са платени към дистрибутори и просрочени отговорности, общо близо 13 млн. ", сподели още Сираков.

" Справихме се по този индикатор ослепително. Това е работа освен на хората в клуба, само че и на голяма част от синята общественост, която по всевъзможен метод се стремеше да оказва помощ и да избави обичания си клуб. Неслучайно споделих, че най-важният ни мач е против Национална агенция за приходите. На път сме да го спечелим! ", съобщи Сираков и добави:

" Най-важното за нас през тази една година беше да отпадне угрозата от Левски да поставя тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм в този миг, че такава заплаха към този момент няма "

Сираков съобщи, че огромните задължения са били повода селекцията на отбора да е слаба. 

" Затова нашата пейка е къса, играем с 13 индивида, когато излязат 4, става извънредно. Това няма да се повтори! Дължа голямо опрощение на треньорското управление, въпреки че те знаеха при какво ще работят. Минимум броя, която ще вземем в този момент, май месец, е петима нови играчи и за всеки един продаден състезател ще има ново попълнение. Работи се доста съществено по селекцията. Трябва да имаме най-малко 18 положителни опитни играчи ", безапелационен бе Сираков.

Левски въпреки всичко продължава да дължи суми от лихвите към Национална агенция за приходите. Те са в размер на 3 762 000 лева, като за тях има съглашение за разсрочено заплащане до 2027 година " Сините " дължат пари и на Столична община. Те са насъбрани от 2016 година насам и са в размер на 2 000 000 лева В четвъртък (11 април) общинският съвет ще прегледа предложение за разсрочване. Данните бяха изнесени от членът на Управителния съвет Борислав Георгиев. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР