Футболният клуб Левски няма неизплатени заплати към днешна дата, с

...
Футболният клуб Левски няма неизплатени заплати към днешна дата, с
Коментари Харесай

Иво Ивков: Левски не дължи заплати на футболистите, клубът се възражда

Футболният клуб Левски няма неизплатени заплати към днешна дата, с изключение вноски по контракта със старши треньора на тима Станимир Стоилов, съобщи изпълнителният шеф Ивайло Ивков. В ежемесечното си послание към ентусиастите той даде отлична оценка на работата в клуба и съобщи, че Левски освен ще вземе лиценз, а и се възражда.

" Към момента сме готови да създадем решителни последни стъпки за лицензирането на клуба, което изглеждаше немислимо към 22 октомври, когато бяха вписани новите органи. За малко време извървяхме дълъг път. Поехме ръководството с 4 хиляди лв. в касата и 4 неизплатени заплати. Мога да разглася, че към 20 число този месец няма неизплатени месечни хонорари като се изключи старши треньора Станимир Стоилов ", съобщи Ивайло Ивков в изказване по клубната телевизия.

Изпълнителният шеф на тима даде " отлична оценка от спортно-техническа и финансова позиция ". Той съобщи, че през зимната подготовка Левски е платил 150 хиляди евро за лагер и дължи още 20 хиляди, само че това и прехвърлянията са били верни разноски.

" Цената си струваше. Разполагаме с млад тим с голям капацитет, който безспорно ще бъде развъртян от старши треньора Станимир Стоилов. Отбор, който и сега радва последователите ", продължава Ивков.

" Едно от най-големите провокации бе реализирането на акцията " Левски е безконечен ". Началото бе обещано на 9 февруари, когато представители на проведените последователи седнаха с нас на една маса. Само на 19 февруари, денят на началото на безсмъртието на нашия патрон Васил Левски, в касата на клуба постъпиха 200 хиляди лв. ".

Ивков разкри, че Левски е спечелил близо 893 хиляди лв. от акцията " Левски е твой ", като третина от тях са от билети.

" Поздравления, другари, реверанс! ", споделя той.

Левски обаче има и отговорности. От 9 февруари до 8 март клубът е платил над един милиона лв. по разнообразни пера и тези разноски са по-големи от приходите от " Левски е твой ", само че Ивков акцентира, че " сините " си имат и различен метод да изкарват пари - от телевизионни права и най-много от генералния спонсор Palms Bet, който изигра съществена роля в спасението на клуба до този миг.

" Разходите на клуба надвишават приходите, само че клубът има и други лични доходи - рекламата, телевизионните права и тн. Със удовлетворение мога да оповестя, че е все по-голям и растежът на рекламодателите. Това е главно с помощта на Вас (привържениците), а смятам, частично и от ръководството на клуба. Не мога да не загатна ролята на Palms Bet както за оцеляването на клуба, по този начин и за неговото възобновление. От август 2021 до 28 февруари 2022 приходите от генералния спонсор възлизат на над 2 милиона лв. ", сподели още Ивков.

Изпълнителният шеф акцентира, че " сините " не трябва да лежат върху свършеното от последния месец, а да се вдигнат и за идните провокации. Следващото е идния уикенд против Локомотив 1929 (София), като мачът е на " Георги Аспарухов ".

" Не спирайте, подкрепяйте тима на стадиона, подкрепяй го и виртуално. Имаме отчайваща потребност от вас. Нека напълним стадиона още в идващия мач с Локомотив София и покажем още веднъж, че когато сме дружно, нищо не може да ни спре ", приключи Ивков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР