Футболните мачове и другите спортни събития в Испания ще се

...
Футболните мачове и другите спортни събития в Испания ще се
Коментари Харесай

Спортните събития в Испания ще се провеждат без публика поне до края на лятото

Футболните мачове и другите спортни събития в Испания ще се организират без аудитория най-малко до края на лятото. Това съобщи кметът на столицата Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда. Кметът сподели още в изявление радио Onda Cero, че коронавирусната пандемия евентуално " няма да може да бъде контролирана'' до тогава, с цел да се възобновят събитията с доста аудитория. " През пролетта и лятото няма да има никакви всеобщи събития в Испания, а евентуално и през есента. Защото явно обстановката няма да бъде изцяло под надзор. Ще би трябвало да променим навиците и държанието си, даже откакто ни бъде разрешено да се върнем на улицата ", сподели Мартинес-Алмейда.

Испания е една от най-силно засегнатите страни в света с над 190 000 доказани случая на инфектирани с COVID-19. Над 20 000 са умрелите в страната. Испанската футболна лига не чака да се възобнови сезона най-малко до края на май, а президентът Хавиер Тебас съобщи, че чака да се изиграят първите няколко кръга пред празни игрища. " Футболните мачове без почитатели през лятото са вероятни, стига да се съблюдават изискванията за сигурност ", добави Мартинес-Алмейда.

Футболната федерация съобщи през седмицата, че в случай че лигата не може да се възобнови, ще употребява актуалното класиране, с цел да реши кои четири клуба да играят в Шампионската лига. Това би означавало, че местата ще получат Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад. Мартинес-Алмейда също съобщи, че е било " неточност " почитателите на Атлетико Мадрид участват на мача от Шампионската лига против Ливърпул. Близо 3000 последователи на испанския отбор бяха на дуела на 11 март, единствено дни преди испанското държавно управление да разгласи изключително състояние, което се чака да остане в действие най-малко до 26 април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР