Футболните агенти са спечелили невероятните 2,5 милиарда паунда през последните

...
Футболните агенти са спечелили невероятните 2,5 милиарда паунда през последните
Коментари Харесай

Футболните агенти заработили 2,5 милиарда за пет години

Футболните сътрудници са спечелили невероятните 2,5 милиарда паунда през последните няколко години, показвап изследване направено от УЕФА. Статистическите данни демонстрират, че сътрудниците са взели към 13% от приходите от прехвърляния сред 2013 и 2017 година.

В проучването са прегледани 2000 покупко-продажби, в които се вижда, че сътрудниците са прибрали приблизително комисионни от 12% до 13% със обилни съмнения.

Типичната агентска комисионна при по-малки покупко-продажби от 100 хиляди паунда е 40%. При покупко-продажби от порядъка на 5 милиона паунда комисионната пада на 9%.

Анализът, който е изработен на комисионните на сътрудниците обгръща клубовете, които са взели участие в европейските клубни шампионати от 2014 до 2017 година, както и клубовете в 37 асоциации-членки на УЕФА.

Извадката е мощно представителна, защото обгръща минимум 100 разнообразни прехвърлянето на играчи на клубове от шестте най-активни страни и минимум 50 прехвърлянето за още 10 от страните, които са дейни на трансферния пазар.

Трансферните покупко-продажби също по този начин включват продажбата на футболисти от 84 страни, в това число клубовете в 47 асоциации-членки на УЕФА, 15 от КАФ, 10 от Азия, 9 от КОНМБЕБОЛ и 3 от КОНКАКАФ.

Реал финален измежду грандовете в Европа

Барселона - тимът похарчил най-вече пари в границите на един сезон

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР