Футболната мегазвезда Кристиано Роналдо и агентът му Жорже Мендеш помогнаха

...
Футболната мегазвезда Кристиано Роналдо и агентът му Жорже Мендеш помогнаха
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо и агентът му дариха средства за борбата с COVID-19 в Португалия

Футболната мегазвезда Кристиано Роналдо и сътрудникът му Жорже Мендеш помогнаха в битката с ковид. Двамата са дарили тридесет и пет кревати за интензивно лекуване в Лисабон и Порто. Първите 20 кревати са дарени на двете отделения за интензивно лекуване в Centro Hospitalar Universitario Lisboa Norte. В същото време лечебните заведения Санта Мария и Пулидо Валенте ще получат две нови изцяло оборудвани отделения с потенциал по 10 кревати, в това число вентилатори, сърдечни монитори, помпи и инфузионни спринцовки, т.е. изцяло съоръжение за грижа на пациент в сериозно положение, който е инфектиран с COVID-19.

Новите отделения за интензивно лекуване ще бъдат наречени UCI Cristiano Ronaldo и UCI Jorje Mendes, в чест на донорите. В битката против ковид отделенията ще бъдат преобразувани за подсилване на интензивна грижа, която преди този момент е разполагала с 31 кревати, а в този момент потенциалът ще се усили до 51.

Но даренията на двамата португалци не са завършили и те подариха съоръжение и за болничното заведение Санто Антонио в Порто. Преди няколко дни се появи и информация, че Роналдо ще трансформира хотелите си в клиники, с цел да помогне на медицинските управляващи в разнообразни страни, само че това се оказа подправена вест. В информацията за дарението обаче неистина няма, а даренията възлизат над 1 милион евро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР