Футболната конфедерация на Бразилия (КБФ) определи присъдите на бившите национали

...
Футболната конфедерация на Бразилия (КБФ) определи присъдите на бившите национали
Коментари Харесай

Бразилците се разграничиха крайно от Дани Алвес и Робиньо

Футболната конфедерация на Бразилия (КБФ) дефинира присъдите на някогашните национали Робиньо и Дани Алвеш по обвинявания в обезчестяване като " края на една от най-вредните глави за футбола в страната ".

В свое изказване КБФ изрази взаимност с двете жертви и сподели, че тяхното " самоуверено отношение " би трябвало " да въодушеви от ден на ден дами да не мълчат пред лицето на сходни варварства ".

" В среда, в която господства пресилената визия за неустрашимост, мъжете би трябвало да сме на първа линия, с цел да се борим освен със половото принуждение, само че и с всички типове принуждение ", обявиха от Футболната конфедерация на Бразилия.

Робиньо беше наказан на девет години затвор от италиански съд през 2017 година за присъединяване в групово обезчестяване. Присъдата стана дефинитивна през 2022 година, а някогашният футболист на Манчестър Сити и Реал Мадрид се съобщи на управляващите.

Дани Алвеш би трябвало да излежи четири години и половина зад решетките, откакто испанският съд го призна за отговорен по обвиняване в обезчестяване през февруари. Решението може да бъде обжалвано, само че Алвеш остава в ареста, откакто досега не е съумял да заплати гаранция от 1 милион евро.

" Жълтата фланелка, която бразилските футболисти носят на терена, е освен това от състезателен екип. Точно както футболът е освен това от спорт за Бразилия. Тези, които я носят, би трябвало да пазят възприятията и полезностите на цялата страна, показана от тях. Срамно е един състезател да се усеща удобно да извърши такова действие, вярвайки, че това, което е постигнал посредством спорта, по някакъв метод ще го защищити от следващо наказване ", се споделя още в известието на Футболната конфедерация на Бразилия в събота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР