Футболистите от сръбския национален отбор, който се класира за световното

...
Футболистите от сръбския национален отбор, който се класира за световното
Коментари Харесай

Сръбските футболисти ще дарят премията от 1 млн. евро за лечение на деца

Футболистите от сръбския народен тим, който се класира за международното състезание в Катар, побеждавайки трагично Португалия, взеха решение да се откажат от обещаната им държавна награда от 1 млн. евро.

Медиите в западната ни съседка с вдъхновение оповестяват, че сумата ще отиде за лекуване на тежко заболели деца в страната.

Решението е било взето от целия отбор, който трябваше да си раздели впечатляващата сума. Тя постъпи по сметка на футболния съюз на Сърбия няколко часа след подвига им в Лисабон и гола в 90-ата минута на Александър Митрович.

Снимка: Instagram

Премията от 1 млн. евро беше обещана на футболистите при класиране от президента на страната Александър Вучич. Той изпрати играчите на селекционера Драган Стойкович-Пикси към Португалия с новината, че с държавно решение за тях са отделени пари, които да ги поощрят, в случай че победят.

Съобщението провокира неодобрение в Сърбия. Хиляди хора обявиха, че е несъобразно да се влагат пари във футбола, откакто има много по-нуждаещи се, на които може да се помогне. В обществените мрежи изобилстваше от апели играчите да разпределят сумата за лекуване на деца, а те очевидно са се вслушали в тях.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР