Футболистите от националния отбор на Англия са готови да напуснат

...
Футболистите от националния отбор на Англия са готови да напуснат
Коментари Харесай

Англичаните пак плашат да напуснат мач заради расизъм

Футболистите от националния тим на Англия са подготвени да изоставен терена, в случай че някой от тях бъде афектиран на расова основа от почитателите на България или Чехия, съобщи Ройтерс.

" Ако се случи на един от нас, все едно се е случило на всички. Капитанът Хари Кейн сподели, че даже единствено един състезател да не е удовлетворен, излизаме от терена. ", съобщи нападателят Тами Ейбрахам.

Англия играе с Чехия в петък, преди да гостува на България в понеделник, като мача против българите ще е на отчасти празен стадион, поради по-ранно нарушение на публиката, още веднъж обвързвано с расистки обиди.

Европейската футболна централа УЕФА има протокол от три стъпки за деяние в такива обстановки, като в най-крайния случай основния рефер може да приключи мача, в случай че предизвестията към почитателите не бъдат почетени.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт събра тима в понеделник, с цел да им даде указания.

" На срещата ни обясниха, в случай че има сходен случай, което за жалост се случва от време на време, какъв е протокола. ", сподели новака в националния тим и съотборник на Ейбрахам в Челси Фикайо Томори.

" Трябва да сме подготвени, тъй като от време на време отиваш в страни, където стават такива неща. ", споделя още Томори.

УЕФА подреди част от Националния стадион " Васил Левски " да бъде затворен за аудитория, откакто почитателите обиждаха на расова и етническа основа играчи на противника в мачовете на България с Косово и Чехия.

Англичаните безапелационно водят в подреждането в квалификационна група " А " и в случай че завоюват против втория Чехия в Прага, ще се класират на Евро 2020 още в петък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР