Футболистът от школата на Етър Павел Иванов е новият носител

...
Футболистът от школата на Етър Павел Иванов е новият носител
Коментари Харесай

Юноша на Етър стана носител на наградата Трифон Иванов

Футболистът от школата на Етър Павел Иванов е новият притежател на премията " Трифон Иванов ", връчвана от Община Велико Търново, оповестиха от клуба. Призът се присъжда годишно от 2017 година насам на най-хубавия млад гений сред 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината. 

Това бе единомислещото решение на комисията с ръководител проф. Георги Камарашев, в която влизат още Бончо Генчев, Деян Куздов, Георги Недев, Георги Давидов, Игор Бакьов и Анатоли Петров, и признато единомислещо от Великотърновския общински съвет.

Павел Иванов получи премията по време на тържествената гала за Спортист на годината на Велико Търново, като тя му беше връчена от бронзовия медалист от Мондиал 1994 в Съединени американски щати Бончо Генчев.

Иванов тренира във футболната школа на " виолетовите " от 2014 година и е един от капитаните на набор 2006. Вече е бил притежател премията МБМ " Най-добър футболист – София 2017/2018 ", както и на премията " Кока-кола къп 2018 ". 

Той е учтив и целенасочен, показват в номинацията му, направена от Етър, а в експертната оценка на треньорите му се споделя още, че е перспективeн, волеви, непрекъснат и порядъчен.

" Искам първо да благодаря на моето семейство, както и на моите треньори, без които нямаше да съумея! Благодаря и на моите съотборници, без тях нямаше да взема тази премия. Горд съм, че взимам наградата на името на Трифон Иванов, тъй като това е един популярен футболист и огромен великотърновец. Мечтата ми е да вляза в мъжкия тим на Етър, а след това - и в националния отбор на България ", съобщи геният. 

Носители на премията " Трифон Иванов " до момента през годините са били Десислав Пенев, Стелиян Добрев, Калоян Ненчев, Кристиян Димитров и Росен Върбишки. В памет на именития бранител по самодейност на кмета Даниел Панов всяка година се организира и детски футболен шампионат на стадион " Ивайло ".

Снимка: etarvt.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР