Футболистът на ЦСКА-София Георги Йомов е със спрени права за

...
Футболистът на ЦСКА-София Георги Йомов е със спрени права за
Коментари Харесай

Георги Йомов ще бъде наказан за 4 години, от ЦСКА-София опровергаха информацията

Футболистът на ЦСКА-София Георги Йомов е със спрени права за четири години след позитивната допинг проба, за която стана ясно в края на август. Според информация на " Мач Телеграф " от „ Българска войска “ и БФС, решението за прекъсване на спортните права на играча към този момент е взето и е най-тежкото.

Йомов даде позитивна проба за анаболния стероид " дехидрохлорметилтестостерон " след мач в Лигата на конференциите на 28 юли. Около месец по-късно беше обявено, че правата му са спрени, след което играчът беше изслушан, с цел да се отбрани. Забраненото вещество е спряно от продажба през 90-те години на 20 век, като това оборва отбраната на футболиста, че го е приел инцидентно. Според специалисти то не оказва помощ за възстановяване на представянето, а за оформяне на мускули.

Очаква се решението да бъде оповестено публично от Антидопинговата комисия към УЕФА, като по-късно ще стане ясно дали Йомов и ЦСКА-София ще апелират. Официално удостоверение на информацията се чака в понеделник, като от клуба към този момент твърдо обявиха позицията си, че нямат нищо общо с медикамента.

В същото време от ЦСКА-София излязоха с публична позиция в клубния си уебсайт. „ Армейците “ разкриха, че към момента нито един виновен орган не се е произнесъл по случая. Изслушванията към момента текат, а следва Йомов да внесе своята отбрана пред съответните институции.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР