Футболистът на Реал Мадрид Марсело посвети гола си във вратата

...
Футболистът на Реал Мадрид Марсело посвети гола си във вратата
Коментари Харесай

Марсело от "Реал" посвети гол на борбата с расизма

Футболистът на " Реал " Мадрид Марсело посвети гола си във вратата на " Ейбар " на битката с расизма. Той означи третото попадение за " белите " при успеха с 3:1 и незабавно коленичи, повтаряйки познатия жест, който има над 50-годишна история.

По този метод бразилецът се включи в акцията срещу особеното отношение поради цвета на кожата. Тя стартира в Съединени американски щати, откакто Джордж Флойд беше погубен при арест от служител на реда. Протестите се придвижиха и в Европа.



Марсело не е първият футболист, който показва позицията си срещу расизма. Част от звездите в Бундеслигата към този момент демонстрираха фланелки, на които беше написано " Справедливост за Джордж Флойд ".
Звезди от Бундеслигата приканиха: Справедливост за Джордж Флойд Джейдън Санчо, Ашраф Хакими и Маркус Тюрам не останаха безразлични
В Англия оповестиха, че няма да глобяват играчите, в случай че изразят своя митинг. Също по този начин тимовете във Висшата лига ще играят с надпис " Black Lives Matter " - името на акцията, при подновяването на шампионата на 17 юни.
" Black Lives Matter " вместо имена върху тениските във Висшата лига Играчите, които желаят да коленичат преди срещите, няма да получат наказване
Иначе " Реал " се завърна на терена след безапелационна победа с 3:1 над " Ейбар ". Попаденията за " белите " бяха дело на Тони Кроос, Серхио Рамос и Марсело. За " Ейбар " се разписа Педро Бигас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР