Футболистът на Черно море, Илиан Илиев-младши, отдели от времето си,

...
Футболистът на Черно море, Илиан Илиев-младши, отдели от времето си,
Коментари Харесай

Илиан Илиев-младши: Баща ми е много критичен към мен, щастлив съм в Черно море

Футболистът на Черно море, Илиан Илиев-младши, отдели от времето си, с цел да даде особено изявление за читателите на Gong.bg . Младият гений показа по какъв начин прекарва времето си в изключителната обстановка без футбол, разкри възприятието при дебюта си и първото си маркирано попадение.

Синът на старши треньора Илиан Илиев описа и за времето си прекарано в Португалия, както и за упоритостите с националния тим.

Здравей, Илиане! Как се чувстваш и по какъв начин запълваш времето си по време на насилственото прекъсване на футбола?

- Гледам да съблюдавам наложените правила и да седнал съм у дома през множеството време, да упражнявам и да се храня по-здравословно, да не напълнея.

Ти направи професионалния си дебют в мач против Лудогорец на 9 септември 2016 г одина, когато влезе като запаса на мястото на легендата Гео рги Илиев. Как се почувства тогава?

- Почувствах се доста добре. Това беше един от най-хубавите моменти за мен до момента – да дебютирам в мъжкия футбол толкоз млад. Да заменя толкоз добър футболист като Жоро Илиев просто беше чест за мен.

Вече осъществя дебютното си попадение в efbet Лига в края на август предходната година при равенството 1:1 с отбора на Дунав. Какво беше възприятието, когато означи и какво си сподели в този миг?

- Не може да се опише с думи. За малко да се разплача от наслада, само че за жал не можахме да победим в този мач, което беше значимо. Но беше в действителност доста запаметяващ се миг за мен.

Казвал си, че татко ти, Илиан Илиев, е образец за теб. Той ли те възпламени по футбола и по какъв начин ти оказва помощ в този момент в развиването от юношеския към мъжкия футбол?

- Той да ме е запалил, не тъкмо. Не ме е бутал принудително да упражнявам футбол, самичък съм решил и той е образец, тъй като е бил огромен футболист. Сега сега ми оказва помощ, оказва помощ ми мощно казано, да оказва помощ ми, само че е доста сериозен към мен, тъй като би трябвало да бъда постоянно на 200%. Старая се да върша това, което той ми споделя, тъй като той знае по какъв начин да съумея.

Баща ти има ли някакво особено отношение към теб по време на тренировките?

- Специално отношение, по този начин да се държи по-добре към мен, не. Но по-специално в някои обстановки да е по-критичен, да.

Ти си младеж на Черно море, само че през 2017 година преминаваш в португалския клуб Академика Коимбра, където играеш в състава до 23 години. Как се стигна до прекосяването ти там?

- Свързахме се с един управител в Португалия, който ме искаше. Отидох, харесаха ме и останах в тима. Първо играх една година в тима до 19-годишните, а идната година прекосих към 23-годишните.

 Материалът на
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР