Футболът отдавна е машина за пари. Най-обичаната игра в целия

...
Футболът отдавна е машина за пари. Най-обичаната игра в целия
Коментари Харесай

Най-скъпият футболен отбор в света

Футболът от дълго време е машина за пари. Най-обичаната игра в целия свят генерира стотици доходи, а основните герои към този момент костват милиони. При това не десетки, а стотици!

Испанското издание " Марка " събра в свои материал 11-те играчи, за които са платени най-големи трансферни суми в последните 3 години.

Оказва се, че британските клубове са най-склонни към огромни разходи. 6 от играчите са от Висшата лига. Останалите играят в Испания, Франция и Германия.

Кепа Арисабалага (80 млн. евро)

Стражът дойде в " Челси " от " Атлетик " Билбао през август 2018 година Със сумата от 80 млн. евро " сините " от Лондон усъвършенстваха с 5 млн. поставения дни по-рано връх от " Ливърпул " при привличането на Алисон.

Снимка: Reuters

Кайл Уокър (56,7 млн. евро)

Когато през 2017 година бранителят мина в " Манчестър Сити " от " Тотнъм ", " жителите " се разделиха с 56,7 млн. евро и направиха англичанина най-скъпия бранител в света.

Върджил ван Дайк (85 млн. евро)

Декември 2017 година беше добър месец за " Саутхемптън ". " Светците " се разделиха с Върджил ван Дайк, само че забогатяха с рекордните за бранител 85 млн. евро от продажбата му в " Ливърпул ".

Хари Магуайър (88 млн. евро)

Сделката за прекосяването на бранителя от " Лестър " в " Манчестър Юнайтед " стана факт преди дни. " Червените дяволи " могат да се похвалят, че имат най-скъпият защитник в света.

Лукас Ернандес (80 млн. евро)

" Байерн " Мюнхен нарушава хегемонията на британските грандове в отбраната на най-скъпия тим. Баварците привлякоха френския национал през март 2019 година с концепцията той да е в основата на отбора през новия сезон.

Родри (70 млн. евро)

Родри смени тениската на „ Атлетико” Мадрид за тази на „ Манчестър Сити” против сумата от 70 млн. евро. Той към този момент изигра цялостни 90 минути в дуела на „ гражданите” против „ Ливърпул”, след който отборът му победи с „ Комюнити шийлд”.

Пол Погба (105 млн. евро)

Французинът може да е спряган за нов грандиозно безценен трансфер, само че прекосяването му от „ Ювентус” в „ Манчестър Юнайтед” към момента държи върхове. За неговото завръщане на " Олд Трафорд " бяха платени 105 млн. евро.

Снимка: manutd.com

Френки де Йонг (86 млн. евро)

Младият холандец мина от " Аякс " в " Барселона " при започване на годината с концепция да заиграе и Испания от новия сезон. Трансферната сума е 75 млн. евро, а останалите 11 млн. евро са бонуси за положително показване.

Филипе Коутиньо (120 млн. евро)

В " Барселона " не го считат за най-хубавото си влагане. Но цифрите са факт. Бразилецът мина от " Ливърпул " в испанския гранд за 120 млн. евро.



Неймар (222 млн. евро)

Няма по какъв начин да пропуснем бразилеца, който държи върха за трансфер с тези умопомрачителни 222 млн. евро, които осигуриха прехвърлянето му от " Барса " в ПСЖ.

Килиан Мбапе (180 млн. евро)

Очаква се младокът занапред да чупи върхове. За в този момент от " Монако " го оцениха на 180 млн. евро, а от ПСЖ не пропуснаха да ги платят.

Снимка: Reuters

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР