Футболът навлезе в територията на пълната неизвестност с отлагането на

...
Футболът навлезе в територията на пълната неизвестност с отлагането на
Коментари Харесай

Как отлагането на мачовете може да се отрази на контузените звезди

Футболът навлезе в територията на цялостната неопределеност с отлагането на всички професионални мачове в Европа най-малко до април поради пандемията от ковид. Остават без отговор извънредно доста въпроси към края на сезоните в лигите на континента, само че за някои има и нещо положително. Лекуващите тежки травми звезди получават късмет да се завърнат на терена и да оказват помощ на своите тимове в решаващия стадий от сезона. Ето какво е положението на всички тях все още.

ПОЛ ПОГБА

Френският халф се доближаваше до завръщане на терена, откакто пропусна огромната част от сезона с травми на глезена и стъпалото. За последно Пол Погба игра за Манчестър Юнайтед на Боксинг Дей, но след това се наложи да претърпи интервенция и прекара известно време в топлия Дубай.

Миналата седмица мениджърът на „ алените дяволи “ Оле Гунар Солскяер загатна, че играчът е покрай завръщане към тренировки с възможен период началото на идния месец – след несъстоялата се пауза за интернационалните мачове. Поради неизвестността към календара в този момент обаче Погба може още много време да не може да се завърне в игра.

МАРКЪС РАШФОРД

Топреализаторът на Юнайтед с 19 гола утежни към този момент наличната си травма в гърба по време на преиграването от 3-тия кръг за Купата на Англия против Уулвърхамптън на 15 януари и от този момент не е играл. Маркъс Рашфорд от много време страда от този проблем, само че двойната фрактура изиска моментална хирургична интервенция.



Първоначалните упования бяха, че 22-годишният нападател ще пропусне остатъка от сезона и може би Евро 2020 за жалост на цяла Англия. Солскяер обаче загатна предишния месец, че завръщането на играча може да стане преди края на акцията.

„ Червените дяволи “ се оправят добре в отсъствието му, като Антони Марсиал се разигра, а новите попълнения Бруно Фернандеш и Одион Игало впечатляват. Европейските финали пък ще са следващата година, така че мениджърът на „ трите лъва “ Гарет Саутгейт няма да се тревожи от това, че един от водещите му стрелци ще липсва.

ХАРИ КЕЙН

Не сме го виждали в игра, откогато излезе накуцващ при провалянето на Тотнъм от Саутхамптън по Нова година (1:0), откакто скъса сухожилие в бедрото си. След разочароващата серия от резултати на „ шпорите “ техните почитатели с голяма наслада посрещнаха новината, че Хари Кейн се завърна в тренировките. Той самичък предвиждаше да е отново в игра „ някъде сред началото и старта на април “, само че това наподобява ще бъде удължено поради паузата в календара. Добрата вест въпреки всичко е, че най-малко този път очевидно нападателят няма да прибърза със завръщането си на терена заради публичния напън и ролята си на избавител за клуб и татковина.

ХЮН-МИН СОН

Тотнъм планува да продължи подготвителната си стратегия обикновено, за разлика от превантивно самоизолиралите се много други клубове в Премиър Лийг, тъй че Хюн Мин-Сон още от тази седмица ще е още веднъж дружно със съотборниците си. Той се завърна след двуседмичен престой в разкъсвания от ковид Сеул, където претърпя интервенция на счупена предмишница. Травмата пристигна по време на последната победа на Тотнъм – 3:2 против Астън Вила на 16 февруари, когато нападателят се разписа дваж.

Въпреки че е назад при тима си, Сон има още много време, до момента в който би бил подготвен за игра в формален мач. Ако това се случи, когато той и Кейн са във форма, възможностите за поврат в представянето на лондончани ще набъбнат фрапантно.



АЛИСОН

Титулярният вратар на Ливърпул е отвън строя с бедрена травма и се предвиждаше да е още веднъж в сметките след паузата за интернационалните мачове. За негово и на клуба му злощастие, отсъствието му струваше прескъпо: резервата му Адриан направи кошмарни неточности и донесе отпадането от Атлетико Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига. Сега Алисон ще може да подсигурява по-бързото щампосване на първата купа на „ алените “ в Англия от 30 години насам.

ЕДЕН АЗАР

За целия свят изглеждаше по какъв начин Еден Азар, счупил глезена си при изненадващото проваляне от Леванте предишния месец, е завършил сезон 2019/20. Отлагането на мачовете обаче значи, че белгиецът още веднъж може да помогне на Реал Мадрид в борбите за купата в Ла Лига и за трофея в Шампионската лига. Преместването на европейското състезание за следващата година пък значи допустимо присъединяване на един от най-хубавите играчи на континента в него, което в този момент съвсем несъмнено нямаше да се случи.

Все отново имайте поради, че няма гаранции за връщането на Азар към формата му от Челси поради изявите му за „ белите “ след мултимилионния му трансфер предишното лято.



ЛУИС СУАРЕС

Вестник „ Апелативен съд “ заяви, че уругуаецът е покрай завръщане в игра за Барселона след януарската си коленна интервенция за решение на продължителен проблем с менискуса. Към оня миг се предвиждаше шестмесечно неявяване, което го отписваше за целия сезон. Сега обаче се приказва, че Луис Суарес може да е още веднъж на терена още през април, в случай че изобщо има мачове тогава, несъмнено. В свирепата борба с Мадрид за купата Барса сигурно би приела своя голаджия с необятно отворени прегръдки.

УСМАН ДЕМБЕЛЕ

Ситуацията на надарения французин доста прилича тази на Суарес. Усман Дембеле беше отписан за най-малко пет месеца, откакто през февруари скъса бедрен мускул. Това разреши на клуба да работи отвън рамките на трансферния прозорец и да купи по неотложност нов нападател – Мартин Брайтвайт. Той обаче надали скоро ще има късмет да усили сметката си от изиграни мачове за „ блаугранас “ (3 засега), защото Суарес и може би Дембеле евентуално ще са в игра, до момента в който Ла Лига се възобнови.
Адам Шърголд, „ Дейли Мейл “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР