Футболът е проста игра. Двайсет и двама мъже гонят топка

...
Футболът е проста игра. Двайсет и двама мъже гонят топка
Коментари Харесай

Германия - поваленият гигант на световния футбол

" Футболът е елементарна игра. Двайсет и двама мъже гонят топка 90 минути и най-после германците постоянно печелят. "

Изглежда като цяла безкрайност, откогато някогашният британски голмайстор Гари Линекер изрече тази паметна фраза. Но тя отразява една действителност, която наподобява още по-далечна след последния позор за Германия на международното състезание в Катар.

Германия, чието наличие в миналото беше възприемано за даденост в дълбоките етапи на огромните шампионати, изхвърча от Мондиал `22 по голова разлика. Въпреки безреден триумф с 4:2 над Коста Рика, защото победа на Япония над Испания се оказа пагубна за очакванията им.

Това е второто следващо международно състезание, на което Германия не съумява да излезе от групата си, сполетяна от същата орис и в Русия през 2018 година Такова нещо не се беше случвало в 16 предходни шампионата. С оглед на тези събития, в този момент Германия се оказа рисково покрай сваляне в " Б листата " на футбола.

Гледката на играчите на Германия, които следят цели редове от празни червени седалки, беше мрачният свършек на една мъчителна акция. Съдбата им стана ясна още преди последния съдийски сигнал и това накара доста от техните почитатели да изоставен местата си и да се разотиват огорчени.

Случи се в края на една вечер, която най-малко за няколко минути обещаваше да се трансформира в една от най-паметните в историята на международното състезание - с помощта на заличаването на ранния задатък на германците от страна на Коста Рика с голове на Елцин Техеда и Хуан Пабло Варгас. През тези три умопомрачителни минути към 1/8-финалите продължаваха Япония и Коста Рика.

Просто необикновено, Германия и Испания се бяха насочили дружно към изхода. Какви бяха залозите за подобен процес преди началото на мачовете?

Само че не се случи. Кай Хаверц означи два пъти, с цел да възвърне някакво сходство на ред, а четвъртият гол на Никлас Фюлкруг не беше никаква разтуха по този начин или другояче. Германия взе успеха, от която се нуждаеше, с цел да има някакъв късмет за оцеляване - само че на вятъра. Победата на Япония над Испания я обезсмисли.

Селекционерът на Германия Ханзи Флик изглеждаше сломен при последния съдийски сигнал. Защитникът Антонио Рюдигер се свлече на терена, а ветеранът на вратата Мануел Нойер се взираше празно и невярващо в далечината.

Отпадането на германците идва като потрес, като се има поради репутацията и предишното на тима, само че те нямат никакви оправдания. Както нямаха опрощение и в Русия преди четири години, когато финишираха последни в група с Швеция, Мексико и Южна Корея.

Така че това следващо отчаяние за страна с толкоз горда и богата история може би не трябва да е чак такава изненада. Скорошните събития разрушиха на пух и прахуляк предходната им недосегаема известност, подсилена в допълнение от успеха над Аржентина във финала през 2014 година за четвъртата международна купа.

След като първите сигнали за пропукване на бронята се видяха единствено четири години по-късно, Германия изглеждаше криво-ляво и на Евро 2020, провело се през 2021 година Бундестимът отпадна от Англия на 1/8-финалите и към този момент бяха налице всички доказателства, че остарелия фактор на страха от фамозната бяла фланелка към този момент го няма.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР