Фронтенд програмистите, графичните дизайнери, AI аналитиците и копирайтърите със сигурност

...
Фронтенд програмистите, графичните дизайнери, AI аналитиците и копирайтърите със сигурност
Коментари Харесай

Глад за електротехници в САЩ: Заплатите гонят рекорди

Фронтенд програмистите, графичните дизайнери, AI аналитиците и текстописците сигурно са значими, само че никой от тези " експерти на бъдещето " не би могъл да си прави работата, в случай че няма ток. Това явно са прозрели в Съединени американски щати, където през април е регистриран най-големият брой електротехници в историята - и то на фона на продължаващ апетит за експерти в тази сфера.

Цифром и словом : Търсенето на електротехници е във напредък от края на 2021 година и броят им съгласно формалната статистика надвиши 1 млн. при започване на предходната година - за първи път от 30 години. Според американското Министерство на труда, през тази пролет към този момент е доближат безспорен връх от 1,032 млн. експерти по електрически съоръжения и системи.
 Германия има отчайваща потребност от нови служащи: не доближават най-малко 400 000 на година
Най-голямата европейска стопанска система има отчайваща потребност от нови служащи - какъв брой не доближават?

Въпреки многото мигранти в страната

На фона на това, заплатите им също порастват - през април скокът е със 7,4% на годишна база, което е най-високото нарастване, откогато се събират сходни данни.

Така дори електротехник без огромен опит може да чака сред 60 000 и 80 000 $ годишно, показват от бизнеса. Някои компании са склонни дори да покрият разноските за образование на своите фрагменти, отбелязва Quartz.

Контекст : Десетилетия наред специалностите като тази на електротехниците се подценяваха съществено и на тях се гледаше като на по-малко влиятелни спрямо работата в бизнес или софтуерната сфера. Това обаче се трансформира по голям брой аргументи.

Геополитическите разбърквания водят със себе си връщането на родна земя на доста производства и съпътстващата ги поддръжка. Това изисква подготвени фрагменти.
 Румъния изпитва
Румъния изпитва " апетит " за 100 000 задгранични служащи в тези шест бранша

Между януари и юли тази година в Румъния са открити близо 190 000 работни места, за които не е имало работна мощ

Освен това, близо 370 милиарда $ ще бъдат вложени в обновяването на електропреносната мрежа на Съединени американски щати - а това няма по какъв начин да стане без експерти. Даже семействата и компаниите имат по-голяма потребност от подобен вид услуги, тъй като " зеленият " преход изисква повече уреди на ток - доставен по мрежата или създаден от лична ВЕИ апаратура.

Още нещо : Според Stanley Black & Decker в Съединени американски щати има работа за 650 000 опитни строители, а 10 млн. души могат незабавно да намерят претовареност в производствата по света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР