Фронтът с валежите мина много особено и много ни изненада,

...
Фронтът с валежите мина много особено и много ни изненада,
Коментари Харесай

Доц. Георги Рачев шокиран: Това, което се случи в София с градушките, е нещо уникално и невиждано! Вижте какво изуми топсиноптикът

Фронтът с преваляванията мина доста изключително и доста ни изненада, макар, че това се е случвало и преди. Днес най-тежко ще е по морето и то ще бъде доста бурно. Това съобщи пред Българска национална телевизия климатологът доцент Георги Рачев. " Следобед се чака внезапна смяна на времето - слънце и стопляне.

Не съм виждал и не съм чувал такова нещо - в западните квартали на София вала градушка 5 пъти. Това са по този начин наречените супер кафези. Това е нещо неповторимо и невиждано. Никога не се е случвало в България ", уточни синоптикът.

Той предвижда, че топлото и слънчево време ще бъде до петък. Лошото време било пристигнало от Франция.

" Още от през днешния ден на всички места ще бъде твърдо над 20 градуса, а на следващия ден даже в среднопланинския пояс живакът ще е над 25 градуса. В петък ще дойде малко по-студен фронт и има възможност отново да има леко утежняване на времето. Според мен ще има слаби превалявания и то най-вечер по планинските места ", предвижда Рачев.

" В понеделник времето ще остане топло. По морето температурите ще са сред 27 и 31 градуса. Едва ли ще се повторят жегите от предходните дни, единствено на някои места ще има 35-36 градуса ", приключи доцент Георги Рачев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР