Френското външно министерство призова съгражданите си, намиращи се в Беларус

...
Френското външно министерство призова съгражданите си, намиращи се в Беларус
Коментари Харесай

Франция посъветва гражданите си да напуснат Беларус

Френското външно министерство прикани съгражданите си, намиращи се в Беларус неотложно да изоставен страната, както и да не се подхващат нови пътувания в тази посока, излиза наяве от известие на интернет страницата на ведомството, оповестено в понеделник.

В него се споделя, че мярката се постанова от военните дейности на Русия в Украйна и от затварянето на белоруското въздушно пространство.

Французите в Беларус са поканени да изоставен страната неотложно по шосе, през граничните пунктове с Литва, Полша или Латвия. А пристигналите по въздух - да аплайват за изходна виза във външното министерство на Беларус.

Границите с Литва и Латвия остават отворени. Единственият пропускателен пункт, наличен за пътуващите към Полша, е този на Брест-Тереспол, написа в известието на Париж.

Европейски Съюз приканва всички превозвачи, открити в Европейски Съюз, да заобикалят да летят над Беларус предишния септември, като Минск остана наличен през други районни летища, както и по суша.

В петък ".

Това оставя единствено по един пункт за прекосяване - за товарни коли през контролно-пропускателен пункт Кукурики (от беларуска страна Козловичи), а за леки коли - Тереспол (от беларуска страна Брест).

И без това напрегнатите връзки сред Полша и Беларус бяха в допълнение обтегнати предходната седмица, когато журналистът от полски генезис Анджей Почобут, беше наказан на осем години затвор от беларуски съд в развой, който Варшава твърди, че е политически стимулиран.

Полша се трансформира в основно леговище за съперниците на Лукашенко, а Варшава - в един от най-верните съдружници на Украйна, откогато белоруският съдружник Русия стартира военна интервенция против нея предишния февруари.

По-рано в понеделник под боязън от готовност или арест по отношение на войната в Русия.

Българското външно министерство не е издало сходни предизвестия към българските жители за двете страни. Единственото известие от петък е за затварянето на граничния пункт сред Полша и Беларус.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР