Френското правителство в сряда се опита да успокои нарастващите обществени

...
Френското правителство в сряда се опита да успокои нарастващите обществени
Коментари Харесай

Франция казва, че „няма доказателства“ за нашествие на дървеници, призовава за спокойствие

Френското държавно управление в сряда се опита да успокои възходящите публични страхове по отношение на хипотетичната инвазия на дървеници, заявявайки, че няма доказателства за възобновление на хапещите дразнители в публичния превоз.

Ужасени жители оповестиха, че са виждали съществата през последните седмици във влаковете, парижкото метро, ​​както и в кината и в учебните заведения.

Наблюденията провокираха тръпки в цялата страна, като Франция беше хазаин на ръгбито Световно състезание по футбол и подготовка за посрещане на милиони от цялостен ​​свят за Олимпиадата в Париж идната година.

Освен че господства на първите страници, докладваното повишаване на вампирските вредители даже се трансформира в обект на смешки в късно вечерните американски телевизионни токшоута.

Но длъжностни лица упорстват, че няма научни доказателства, които да допускат детонация в дървениците и че изображенията, оповестени в обществените медии, не значат безусловно възходящ брой.

„ Няма възобновление на дървениците “ в превоза, министърът на превоза Клеман Бон сподели пред кореспонденти в сряда, откакто беше хазаин на незабавна среща на главните оператори.

„ Няма нарастване на случаите, няма неуравновесеност, няма потребност от безпокойствие “, добави той.

„ Вземат се съществено и всеки докладван случай получава отговор и инспекции “, сподели Боне, настоявайки, че нито един от случаите, докладвани през последните седмици в парижкото метро или в междуградските влакове, не е бил потвърден.

„ Помолих всички оператори да разгласяват данни за докладвани случаи и потвърдени случаи “, добави той, „ значимо е да бъдем транспарантни “.

„ Цялостен метод “

Около 10 случая бяха докладвани на RATP, която ръководи парижкото метро, ​​през последните седмици, сподели Боне, добавяйки, че „ всички са тествани... няма потвърдени случаи ”.

Тридесет и седем наблюдения са докладвани на SNCF, националния влаков оператор, като Бон прибавя, че „ всички са тествани, няма потвърдени ”.

Но през симптом за това какъв брой съществено държавното управление на президента Еманюел Макрон гледа на казуса с задаващата се Олимпиада, в петък ще се организира междуведомствена среща, хазаин на която е министър председателят Елизабет Борн, сподели държавният представител Оливие Веран.

Дървениците „ засягат здравето, стопанската система, превоза, туризъм “ и „ затова изисква изчерпателен метод “, сподели Веран пред кореспонденти.

Две учебни заведения – едното в Марсилия, а другото във Вилфранш-сюр-Сон отвън Лион в Югоизточна Франция – са инфектирани с дървеници и са затворени за няколко дни, с цел да бъдат изчистени, споделиха локалните управляващи.

Междувременно ръководителят на партията на Макрон " Възраждане " във френското Национално заседание, Силвен Майар, сподели във вторник междупартиен законопроект ще бъде показан " при започване на декември " за битка с „ бича “ на дървениците.

Дервениците, които значително бяха изчезнали от всекидневието през 50-те години на предишния век, се появиха в по-голям брой през последните десетилетия, най-много заради високата плътност на популацията, хората, които пътуват повече почивки и всеобщия превоз. < p> Смята се, че едно от 10 френски семейства е имало проблем с дървеници през последните няколко години, което нормално изисква интервенция за битка с вредителите, струваща няколко стотици евро, която постоянно би трябвало да се повтаря.

Дървениците получават името си от навика си да гнездят в матраци, само че могат да се скрият и в облекла и багаж. Те излизат през нощта, с цел да се хранят с човешка кръв.

Ухапванията от дървеници оставят мехури или огромни обриви по кожата и могат да причинят мощен сърбеж или алергични реакции.

Те също постоянно предизвикват психически стрес, проблеми със съня, тревога и меланхолия.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР