Френското правителство ще обсъди в петък дали да наложи нови

...
Френското правителство ще обсъди в петък дали да наложи нови
Коментари Харесай

Коронавирус: Франция обмисля дали да наложи локални блокади

Френското държавно управление ще разиска в петък дали да наложи нови блокади на локално равнище , с цел да спре покачването на случаите на ковид, до момента в който в това време не наруши икономическите и обществени интензивности, осведоми " Ройтерс ".

Говорител на държавното управление съобщи, че нищо няма да бъде изключено на срещата на кабинета в петък, до момента в който президентът Еманюел Макрон изрази вяра, че всяка нова мярка няма да бъде прекомерно ограничаваща.
 Франция с 8 550 нови случая на ковид
Франция с 8 550 нови случая на ковид

Страната чака растеж на тежките случаи

Макрон сподели, че не желае да избързва с решенията, само че се надява сегашните правила да разрешат на Франция да спре разпространяването на вируса и хората да живеят допустимо най-нормално. Той има поради ограничения като обществената отдалеченост и наложително носене на маски в по-голямата част от страната.

" Трябва да го създадем, до момента в който в това време ни разрешава да продължим да живеем, да можем да образоваме децата си, да лекуваме други болести и да защитим други пациенти ", сподели Макрон на конференция в Корсика.

Франция е седмата страна в света с най-вече умряли от ковид. В страната са доказани 8577 нови случая на ковид в сряда.

Професор Жан-Франсоа Делфреси, който оглавява научния съвет, съветващ държавното управление в битката с епидемията, разяснява, че разпространяването на вируса се следи доста деликатно в огромни градове като Париж и Марсилия.

" Трябва да създадем всичко, с цел да можем да предотвратим местни блокади...В тези райони можем да помислим за по-големи ограничавания на огромни събирания ", сподели той пред радио RTL.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР