Френското правителство отпуска още средства за възстановяване на икономиката от

...
Френското правителство отпуска още средства за възстановяване на икономиката от
Коментари Харесай

Франция отпуска още 20 млрд. евро в подкрепа на икономиката

Френското държавно управление отпуска още средства за възобновяване на стопанската система от рецесията, провокирана от пандемията от новия ковид.

„ Ще включим спомагателни 20 милиарда евро в сметката за бюджета в края на годината, с цел да можем да погледнем напред и да предвидим спомагателни компликации “, изясни финансовият министър Бруно льо Мер по време на конференция, представен от „ Политико “.

Планът е ориентиран главно към дребния бизнес и най-силно засегнатите от COVID-19 браншове в страната. 6 милиарда евро от средствата ще бъдат добавени към Фонда за взаимност на Франция, посредством който дребни и междинни предприятия и хора на свободна процедура могат да получат държавна помощ в размер на до 10 хиляди евро.

Други 7 милиарда евро са заделени за схемата за частична безработица, която разрешава на работодателите да понижат заплатите и работното време на чиновниците, като държавното управление компенсира част от разликата. С 1 милиарда евро ще бъдат подкрепени заемодателите, в пакета са планувани и пари за разпределяне обезпечени от страната заеми и директни заеми.

Льо Мер прикани французите да поръчват артикули онлайн от локални компании и да ги вземат от място, вместо от огромни интернационалните уеб сайтове за електронна търговия. Тези старания държавното управление счита да поддържа с спомагателен проект за цифровизация.

„ Само 32% от френските дребни и междинни предприятия имат уеб страница, което не е задоволително. Призовавам всички наши сънародници да възприемат патриотично икономическо държание, като предпочетат продажбите с персонално взимане от френските магазини “, сподели финансовият министър.

От през днешния ден във Франция се вкарва национална карантина, за преодоляване на втората вълна от инфектирани с COVID-19. Мярката ще бъде в действие най-малко до 1 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР