Френското правителство обяви следващите стъпки за постепенно намаляване на рестрикциите,

...
Френското правителство обяви следващите стъпки за постепенно намаляване на рестрикциите,
Коментари Харесай

Франция: Вечерният час остава, изключение ще има за празничните дни

Френското държавно управление разгласи идващите стъпки за последователно понижаване на рестрикциите, откакто разпространяването на ковид бележи спад през последните дни.

" Рано е да се приказва за анулация на карантината, само че можем да пристъпим към идващия стадий " - уточни френският министър председател Жан Кастекс в изказване дружно с част от държавното управление.

Всички магазини и щандове, затворени до момента, ще могат да отворят от 28 ноември. Санитарният протокол обаче предписва разстояние от 8 кв. м сред клиентите.

Ще отворят и автошколите и организациите за недвижими парцели. Периметърът на разходките на французите ще се разшири до 20 км в границите на три часа.

Ако разпространяването на болестта продължава да спада, министър председателят даде обещание анулация на карантината преди Коледа.

Кината, театрите и концертните зали се надяват да отворят на 15 декември.

Декларациите и вечерният час остават, изключение ще има за празничните дни, само че и за фамилните събирания ще има рамки.

Ресторантите и кафенетата още дълго няма да одобряват гости и ще разчитат на държавните помощи.

Едва следващата година - от 20 януари, може да се чака отпадане на останалите санитарни ограничения.

Междувременно Франция разгласи, че се приготвя да стартира да разпределя имунизациите против новия ковид още в края на декември.

„ Не може да се каже дали всеобщата имунизация ще ни разреши да се отървем от този вирус и изцяло да възвърнем предходния си живот, тъй като не е ясно какъв брой тъкмо ще трае отбраната, обезпечена от възможните ваксини “, сподели Веран.

Отбелязвайки широкоразпространения песимизъм във Франция по отношение на надеждността на имунизациите, министърът даде обещание бистрота в политиката за имунизациите и скорошно оповестяване на проекти за това кой първи ще ги получи и по какъв начин.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че управляващите няма да създадат имунизацията наложителна, напомня АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР