Френското правителство е готово да подкрепи авикомпанията Air France със

...
Френското правителство е готово да подкрепи авикомпанията Air France със
Коментари Харесай

Air France-KLM ще получи финансова помощ от поне 9 млрд. евро от Франция и Нидерландия

Френското държавно управление е готово да поддържа авикомпанията Air France със 7 милиарда евро под формата на заеми и държавни гаранции. Това заяви през вчерашния ден вечерта министърът на стопанската система Брюно Льо Мер, представен от ДПА.

Държавата ще отпусне на Air France 3 милиарда евро директно и ще подсигурява банкови заеми за други 4 милиарда, сподели Льо Мер пред телевизия Те Еф 1 (TF1).

Самолетите на Air France са на земята, няма полети и по тази причина би трябвало да подкрепим Air France, акцентира министърът.

Льо Мер уточни, че желае Air France, която е част от групата Air France-KLM, да се ангажира повече към околната среда, в подмяна на помощта, както и да постави изпитание да бъде по-доходна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малко по-рано нидерландският финансов министър Вопке Хукстра заяви, че държавното управление ще обезпечи сред 2 и 4 милиарда евро, с цел да помогне на националния авиопревозвач KLM да оцелее в пагубните последствия върху активността му по време на рецесията от ковид, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Хукстра сподели, че парите евентуално ще са под формата на гаранции и заеми за авикомпаниятa.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР