Френско-полският режисьор Роман Полански, който е обвиняван в сексуално насилие,

...
Френско-полският режисьор Роман Полански, който е обвиняван в сексуално насилие,
Коментари Харесай

Роман Полански няма да участва в заседанията на академията на наградите "Сезар"

Френско-полският режисьор Роман Полански, който е упрекван в полово принуждение, няма да взе участие в общото заседание на академията на премиите " Сезар ", известни като френските награди " Оскар ".Институцията е в рецесия, управлението й подаде групово оставка през февруари в конюнктура на рецензии за неяснота в ръководството на институцията и спор към Роман Полански. Общото заседание на академията се състои от 182-ма членове.

" Макар да изпитва надълбоко почитание към академията и нейните 182-ма членове, Роман Полански в никакъв случай не е участватл в съвещанията и не има намерение да го прави и в бъдеще ", се показва в известие, публикувано от екипа на 87-годишния режисьор. Полански в никакъв случай не се е намесвал по какъвто и да е метод в решенията на академията и нейните членове, се показва още в официалното съобщение, оповестява Агенция Франс Прес, ццитирана от Българска телеграфна агенция.
Академията би трябвало да заседава във вторник, като опита да разсее рецензиите и да избере ново управление - тандем от мъж и жена.

Общото заседание е в възобновен състав, само че Полански е " исторически " член, защото е притежател на премия " Оскар " ( " Пианистът ", 2003 г.). Това провокира неодобрение измежду феминисти, които провеждат митинг във вторник.

Дни след оставката на управлението на академията през февруари, Полански получи премия " Сезар " за постановка за кино лентата " Офицер и разузнавач " макар обвиняванията в обезчестяване против него.

Полански, който бе изпъден и от Академията на премиите " Оскар " в Съединени американски щати - страната, която напусна преди четири десетилетия, откакто призна виновност за посягане против малолетна, не се появи на церемонията на премиите " Сезар ". Актрисата Адел Анел демонстративно напусна залата, откакто Полански бе разгласен за победител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР