Френският въздушен трафик е бил умерено нарушен днес преди обяд

...
Френският въздушен трафик е бил умерено нарушен днес преди обяд
Коментари Харесай

Стачка на авиодиспечерите във Франция

Френският въздушен трафик е бил " умерено " нарушен през днешния ден преди обяд поради стачка на авиодиспечерите, като закъснения е имало най-много на парижкото летище " Орли ". Това заяви през днешния ден Генералната организация за гражданска авиация (DGAC), представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция. 

" Ситуацията във въздушния надзор е умерено влошена на този стадий със обилни нарушавания, породени от чиновниците на Се Ер Ен А - Нор (CRNA - Nord), кулата за въздушен надзор, ситуирана на юг от Париж ", посочи организацията пред Агенция Франс Прес.

Средните закъснения на " Орли " са достигнали 30 минути при заминаващите самолети и 15 минути при идващите.

Някои синдикални организации са подали предупреждения за стачка, засягащи осем контролни центъра в района на Париж и провинцията.  

За да бъдат лимитирани нарушаванията в трафика, Генералната организация за гражданска авиация е поискала от самолетните компании да се откажат от 30 на 100 от полетите на " Орли " и 50 на 100 в " Брест - Гипава ".

Въздушният трафик във Франция бе постоянно нарушаван от стачки на авиодиспечерите при започване на годината по време на спора за пенсиите. В началото на февруари " Орли " бе неподвижен от неочакван митинг, целящ да накара политиците да реформират правото на стачка на авиодиспечерите. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР