Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер заяви днес, че ще бъде

...
Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер заяви днес, че ще бъде
Коментари Харесай

Франция създава служба за борба с омразата

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер съобщи през днешния ден, че ще бъде основана работа за битка с омразата, която ще бъде част от националната жандармерия, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Кастанер разгласи основаването на службата при посещаване на еврейското гробище във Вестофен, в региона на Елзас, Североизточна Франция, където бяха осквернени 107 гроба.

Службата ще има за задача да координира всички средства, с които жандармерията разполага, за следствието на случая във Вестофен и на всички останали случаи на антисемитски, антимюсюлмански и антихристиянски прояви.

Координацията ще се състои в сливане на напъните на жандармерията, полицията и правораздаването, което да разреши разкриването на отговорните и изправянето им пред правораздаването.

Оскверняването на гробището във Вестофен е опозоряване на републиката, безапелационен бе Кристоф Кастанер след дълга разходка по алеите на еврейското гробище от 16 век.

На над 100 от надгробните плочи с черна багра са изрисувани пречупени кръстове, стана ясно през вчерашния ден. В това гробище са заровени роднините на Карл Маркс, отбелязва Франс прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР